PUTINOVA LEPOTICA: Natalija Poklonskaja postala general-major
Foto: Facebook

Da je više takvih generala

PUTINOVA LEPOTICA: Natalija Poklonskaja postala general-major

Planeta -
Vladimir Putin unapredio je glavnu tužiteljku Krima Nataliju Poklonskaju u čin general-majora

Natalija Poklonskaja (33) je jedna od 80 državnih službenika iz policije, vojske, tužilaštva i drugih državnih službi za sprovođenje zakona, koje je Vladimir Putin unapredio ove nedelje.

Kako prenose ruski mediji, ona je unapređena na poziciju "državnog savetnika pravde treće klase", što odgovara činu generala-majora.

Na mesto državnog tužioca Republike Krim došla je 11. marta 2014. godine.Nataliju je na tu poziciju postavio tadašnji premijer Krima Sergej Aksjonov, iako su se pre toga poznavali svega nekoliko dana.

Poklonskaja se nijednog trenutka nije dvoumila kada je primila poziv Aksjonova.

Video snimak sa njene prve zvanične konferencije za štampu postao je jedan od gledanijih klipova na sajtu "Jutjub", a mnogi su bili opčinjeni njenom lepotom.

Uskoro je Natalija Poklonskaja postala prava zvezda, a kuriozitet je da je omiljena najviše u Japanu, gde je dobila nadimak "Slatka tužiteljka", i čak postoji i kult njenih sledbenika koji sebe nazivaju "Natalijati".

Ipak, ona je jasno izjavila da je tolika medijska pažnja čini nesrećnom, i pre svega ometa u poslu.

- Ja sam advokat, a ne Pokemon - poručila je lepa tužiteljka, koja je u decembru bila meta atentata, odnosno pokušaja koji je osujećen i pre nego što je Poklonskaja i dospela u opasnost.

Ukrajinske vlasti optužuju Poklonsku za "aktivnosti preduzete radi nasilne promene ustavnog uređenja ili zauzimanje državne vlasti, kao i za zaveru za sprovođenje takvih aktivnosti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track