NIJE MU DOSTA: Milijarder Donald Tramp u trci za predsednika SAD
Foto: AP

Hoće još više moći

NIJE MU DOSTA: Milijarder Donald Tramp u trci za predsednika SAD

Planeta -
Američki milijarder Donald Tramp je već 11. kandidat iz redova republikanaca koji želi da učestvuje u trci za ulazak u Belu kuću

NJUJORK - Američki milijarder Donald Tramp danas je najavio da će se, u okviru Republikanske stranke, kandidovati za predsednika SAD na izborima koji će biti održani 2016.

"Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavam da ću se kandidovati za predsednika SAD 2016. godine. Zajedno možemo učiniti da ova zemlja ponovo bude velika", rekao je 69. godišnji Tramp na prijemu u svom Tornju na Menhetnu u Njujorku, prenele su agencije.

Tramp, čije se bogatstvo procenjuje na devet milijardi dolara, već nekoliko puta je ranijih godina najavljivao da će se kandidovati za predsednika, ali to nikada zvanično nije učinio.

On je već 11. kandidat iz redova republikanaca koji želi da učestvuje u trci za ulazak u Belu kuću. Najveće šanse da dobije nominaciju republikanaca ima Džeb Buš, koji je zvanično u ponedeljak objavio svoju kandidaturu za predsedničke izbore 2016. godine, poručivši da "Amerika zaslužuje bolje" posle osam godina Baraka Obame.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track