Kantri pevač pretio Obami

Kantri pevač pretio Obami

Planeta -
Ted Nudžent se u Sent Luisu pojavio na bini sa automatskom puškom, uzvikujući: "Hej, Obama, propalice, možda bi ovo hteo da probaš"

VAŠINGTON - Poznati američki rok i kantri pevač Ted Nudžent, koji se javno deklariše kao pristalica Republikanske partije, izazvao je skandal izjavom da će on sledeće godine biti ili u zatvoru ili mrtav ukoliko Barak Obama u novembru ponovo bude izabran za predsednika SAD.

Nudžent, koji je u prošlosti već bio poznat po kontroverznim izjavama, poslednji gaf je napravio na Nacionalnoj konvenciji asocijacije vlasnika oružja u Americi nazvavši Obamu i Hilari Klintona kriminalcima.

On se u Sent Luisu pojavio na bini sa automatskom puškom, uzvikujući: "Hej, Obama, propalice, možda bi ovo hteo da probaš".

Uvreda nije bila pošteđena ni američka državna sekretarka koju je nazvao "bezvrednom kučkom".

Nudžentov poslednji istup je izazvao pažnju američke Tajne službe, koja brine o bezbednosti predsednika i on bi, kako prenose mediji, mogao da bude pozvan na informativni razgovor zbog pretnji koje je izneo.

Obamin najverovatniji protivkandidat iz redova republikanaca na novembarskim predsedničkim izborima Mit Romni je osudio Nudžentov nastup, saopštivši preko svog izbornog štaba da jezik razdora vređa, bez obzira sa koje strane u politici dolazi.

Nudžent je početkom marta javno podržao Romnijevu kandidaturu. Pre poslednjeg incidenta, Nudžent je bio poznat po svojoj izjavi da je homoseksualnost moralno pogrešna, kao i po zdušnoj podršci da se dozvoli korišćenje oružja u samoodbrani.

Nudžent je poznat i kao oštar protivnik korišćenja alkohola i droga, i to često potencira u javnim nastupima.

http://www.youtube.com/watch?v=_g9s95mGhCc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track