BROJ PREMINULIH JE 25: U Južnoj Koreji još troje obolelih od MERS-a!
Foto: Profimedia

Epidemija

BROJ PREMINULIH JE 25: U Južnoj Koreji još troje obolelih od MERS-a!

Planeta -
Epidemija najobimnija izvan Saudijske Arabije, u kojoj je taj koronavirisu registrovan prvi put 2012. i gde i gde ima najveći broj infekcija

SEUL/BANGKOK - U Južnoj Koreji registrovana su još tri slučaja infekcije koronavirusom Bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS), čime je ukupan broj inficiranih tom bolešću povećan na 169, javio je danas Rojters.

Agencija navodi da je ta epidemija najobimnija izvan Saudijske Arabije, u kojoj je taj koronavirisu registrovan prvi put 2012. i gde i gde ima najveći broj infekcija.

Ministarstvo zdravlja Južne Koreje saopštilo je sinoć da je preminuo i 25. pacijent zbrinut zbog MERS-a, koji je bolovao i od srca i dijabetesa.

MERS izaziva novi tip koronavirusa, koji prate elementi obične prehlade i teškog akutnog respiratornog sindroma - SARS, i nema posebne specifične simptome u ranim fazama.

Naučnici nisu sigurni gde je poreklo ovog virusa, ali neke studije ga povezuju sa kamilama kao mogućim nosiocima, navodi Rojters.

Britanska agencija, istovremeno, prenosi da na Tajlandu, gde je prvi slučaj registrovan prošle sedmice, nisu zabeleženi novi slučajevi infekcije.

"Možemo da kažemo da nema novih pacijenata zbog MERS-a", rekao je tajlandski ministar zdravlja Radžata Radžatavin u Bangkoku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track