(VIDEO) TEŠKO SE ODRIČU RASIZMA: Volmart konačno skida zastavu Konfederacije s proizvoda
Foto: Printscreen Yt

Promene

(VIDEO) TEŠKO SE ODRIČU RASIZMA: Volmart konačno skida zastavu Konfederacije s proizvoda

Planeta -
Pritisak da jedan od najvećih američkih trgovinskih lanaca ukloni simbol rasizma porastao je posle masakra nad crncima u crkvi u Čarlstonu

NJUJORK - Američki maloprodajni lanac "Volmart" odlučio je da zastavu Konfederacije ukloni sa svojih proizvoda, jer taj simbol rasizma opet bode oči posle smrtonosnog napada u crkvi u Čarlstonu 17. juna, kad je beli mladić pobio devet crnaca.

Aktivisti za ljudska prava se već dugo vremena zalažu za uklanjanje pomenute zastave iz zvanične upotrebe, da bi ova tema ponovo oživela prošle nedelje nakon masakra u Čarlstonu, prenosi AFP.

"Nikada nismo želeli nikoga da uvredimo proizvodima koje nudimo. Preduzeli smo korake za uklanjanje svih proizvoda kojima se promoviše zastava Konfederacije, bilo u našim prodavnicama ili na internet stanici", navodi se u saopštenju portparola Volmarta, Brajana Nika.

Za ubistvo devet Afroamerikanaca u crkvi prošle srede optužen je 21-godišnji belac Dilan Ruf, a navodno se nadao da će ubistvo izazvati rasni konflikt, navodi francuska agencija.

http://www.youtube.com/watch?v=C7_CWUCYNIs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track