SRBI ZA, BOŠNJACI TEŠKO: Moj babo nije hteo ni da vidi oca moje žene Srpkinje!
Foto: Printscreen FB

Ovako prolaze mešoviti brakovi

SRBI ZA, BOŠNJACI TEŠKO: Moj babo nije hteo ni da vidi oca moje žene Srpkinje!

Planeta -
Njen otac se brinuo kako će s njegovim roditeljima razgovarati jer je bio na ratištu, ali budući zet, iako musliman, dopao mu se pa je rekao da nije važno ko je kakve vere

PRIJEDOR - Mladi bračni par iz Prijedora kaže da su uvek mislili da je ljubav najvažnija, ali da su naišli na veliki otpor u njegovoj porodici.

“Znali smo se znatno ranije pre nego što smo počeli da se zabavljamo, a meni je bilo malo teže da saopštim roditeljima jer su oni na zabavljanje mladića i devojke rezličite vere na ovim prostorima gledali malo drugačije. Našu vezu nisu zabranjivali, ali nisu nas ni podržavali”, priča Bošnjak Dino Muratović, koji se pre dva meseca oženio Srpkinjom Draganom Blagojević.

On je rekao da do svadbe njegov otac nije hteo da upozna Draganinog oca.

"Nisu bili isključivi, ali zbog toga što sam njihov sin i zbog sredine koja baš nije naklonjena parovima koji su različite nacije i koji su odlučili da stupe u brak, bili su zabrinuti, međutim mene ništa nije moglo pokolebati”, priča Dino.

Dino i Dragana kažu da lakše rešavaju probleme zahvaljujući ljubavi i međusobnom poverenju (Foto: Printscreen Facebook)
Dino i Dragana kažu da lakše rešavaju probleme zahvaljujući ljubavi i međusobnom poverenju (Foto: Printscreen Facebook)

I Dragana je priznala da joj nije bilo baš jednostavno da ocu i bratu, najbližim članovima porodice, kaže da se zabavlja sa Dinom Muratovićem.

"Otac, kom sam kazala za za našu vezu, upitao me je kako da razgovara sa njegovim roditeljima kad je on čitavo vreme rata bio na ratištu, na šta sam mu odgovorila da će se on i Dinini roditelji snaći. Kad sam njih dvojicu upoznala sa Dinom nije bilo nikakvih problema, jer im se dopao, a otac mi je kazao da nije važno ko je kakve vere”, istakla je Dragana.

Dvoje mladih kažu da bi, što se njih dvoje tiče, i ranije venčali da su bili zaposleni. Dino je nedavno uspeo d se zaposli u kol-centru banjalučkog predstavništva jedne švajcarske firme, dok Dragana, laboratorijski tehničar, već četiri godine traži posao.

Posebno naglašavaju da su, zahvaljujući ljubavi i međusobnom poverenju, lakše rešavali probleme s kojima su se susretali tokom proteklog vremena, a svoju vezu žele da još više učvrste i ojačaju.

(Fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track