(VIDEO) NOVA PROVOKACIJA IZRAELA: Iran je kao Islamska Država, samo veći
Foto: Printscreen

Večiti neprijatelji

(VIDEO) NOVA PROVOKACIJA IZRAELA: Iran je kao Islamska Država, samo veći

Planeta -
Izraelska vlada i premijer Benjamin Netanjahu objavili su na svojim zvaničnim fejsbuk profilima provokativnu propagandnu animaciju u kojoj se Iran otvoreno poredi sa Islamskom Državom

U video snimku prikazani su teroristi ID koj gaze preko hrišćana i Izraelaca. Narator zatim postavlja pitanje koliko bi bila opasna ID kada bi imala nuklearno oružje, da bi zaključio kako to u stvari nije teško zamisliti jer postoji Iran

U video snimku prikazani su teroristi ID koj gaze preko Amerikanaca, hrišćana, gejeva i Izraelaca. Narator zatim postavlja pitanje koliko bi bila opasna ID kada bi imala ozbiljnu vojsku, odnosno avione, tenkove i što je najvažnije nuklearno oružje, da bi zaključio kako to u stvari nije teško zamisliti jer postoji Iran.

Animacija Irana kao terorističke Islamske DržaveIslamska republika Iran je isto što i Islamska država, samo veća, odnosno snažnija, kaže narator na kraju animiranog klipa.

Propagandni video dolazi u trenutku kada se nuklearni pregovori sa Iranom nalaze na mrtvoj tačci, nakon što je rok sa postizanje sporazuma probijen i odložen za sedam dana.

Ovo nije prvi put da Izrael vodi "animiranu diplomatiju". Kontroverzni snimak u kojem su prikazani borci Hamasa nedavno je uklonjen sa zvaničnog profila ministarstva inostranih poslova Izraela, nakon velikog broja žalbi.

http://www.youtube.com/watch?v=hxOwi96Vr_c
(Newsweek Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track