Tri agenta napustila Tajnu službu zbog prostitutki
Foto: REUTERS

Tri agenta napustila Tajnu službu zbog prostitutki

Planeta -
Jednom agentu je dozvoljeno da se penzioniše, drugi će biti otpušten, a treći će podneti ostavku, ostali i su suspendovani

VAŠINGTON - Tri od 11 agenata američke Tajne službe, protiv kojih se vodi istraga zbog toga što su iznajmili prostitutke u Kolumbiji uoči dolaska predsednika Baraka Obame na samit u tu južnoameričku zemlju, napuštaju službu, saopštila je ta agencija.

"Iako je istraga Tajne službe o navodnom neprimerenom ponašanju njenih agenata u Kartaheni, u Kolumbiji, u početnoj fazi i još traje, tri agenta će napustiti agenciju", navedeno je u saopštenju pomoćnika direktora Tajne službe Pola Morisija.

Jednom agentu je dozvoljeno da se penzioniše, drugi će biti otpušten, a treći će podneti ostavku. Preostalih osam agenata umešanih u ovaj slučaj suspendovani su, navodi Rojters.

Dan pred Obamin dolazak u četvrtak u Kolumbiju, gde je proteklog vikenda učestvovao na samitu lidera Severne i Južne Amerike u gradu Kartaheni, lokalna policija je posle poziva došla u hotel i u više soba u kojima su odseli američki agenti i vojnici otkrila žene za koje se sumnja da su prostitutke, što je izazvalo skandal.

Mediji su izvestili da je američka Tajna služba opozvala 11 svojih agenata, a Pentagon pokrenuo istragu protiv njih i još najmanje 10 vojnika - petorice pripadnika specijalnih jedinica, dvojice marinaca, dvojice pripadnika mornarice i jednog vojnika vazduhoplovnih snaga.

"Tajna služna sprovodi potpunu, temeljitu i fer istragu, koristeći sve istražne tehnike dostupne našoj agenciji. To obuhvata ispitaivanja poligrafom, intervjue sa zaposlenima i svedocima, uključujući intervjue koje će sprovesti naša Kancelarija za profesionalnu odgovornost u Kartaheni", navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track