Uživo osudili ubicu devojke

TV šou

Uživo osudili ubicu devojke

Planeta -
Sudija Alister Kembel osudio je Dejvida Gilroja na najmanje 18 godina zatvora za ubistvo 38-godišnje Suzan Pilej, koja je nestala pre dve godine, a njeno telo nije nikada pronađeno

LONDON - Čovek koji je ubio svoju partnerku ušao je u sredu u istoriju tako što je postao prva osoba kojoj je presuda izrečena uživo na britanskoj televiziji.

Sudija Alister Kembel osudio je Dejvida Gilroja na najmanje 18 godina zatvora za ubistvo 38-godišnje Suzan Pilej, koja je nestala pre dve godine, a njeno telo nije nikada pronađeno, navodi AFP.

Televizijske kamere su bile u sudnici Višeg suda u Edinburgu kako bi prvi put u istoriji snimile izricanje presude, što je pokrenulo debatu o tome da li bi to uskoro mogla postati praksa u britanskim sudovima.

"Nadam se da će doći dan u vašem životu kada ćete moći da otkrijete tu informaciju i da će to doneti utehu njenoj ožalošćenoj porodici, a naročito njenoj majci i ocu koji su, posle svedočenja, do kraja suđenja sedeli u dostojanstvenoj tišini", rekao je sudija Kembel prilikom izricanja presude.

"Dokazi su pokazali da ste se razgnevili i ubili je zbog njene odluke da okonča vašu vezu", kazao je sudija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track