(FOTO) HRABRI DEČAK (3) TEŠIO MAJKU POŠTO SU MU AMPUTIRALI NOGE: Sada ne moraš da mi sečeš nokte!
Foto: Facebook

Protesna priča o malom Romeu

(FOTO) HRABRI DEČAK (3) TEŠIO MAJKU POŠTO SU MU AMPUTIRALI NOGE: Sada ne moraš da mi sečeš nokte!

Planeta -
Romeo, iz Kardifa u Velsu, je bio sa svojom porodicom u prodavnici nameštaja kada je počeo da se žali da ne može da hoda. Lekari su ga stavili na odeljenje intenzivne nege i upozorili roditelje da možda neće preživeti noć
1 / 2 Foto: Facebook

VELS - Trogodišnji dečak Romeo Hedlej se požalio roditeljima da ga "svrbe noge" i da "neće da rade", a samo 72 sata kasnije oba donja ekstremiteta su mu amputirana.

Međutim, dečak je pokazao koliko je hrabar tako što je pokušao da uteši svoju majku Keti rečima: "Makar sada neću morati da sečem nokte na nogama".

Naime, Romeo, iz Kardifa u Velsu, je bio sa svojom porodicom u prodavnici nameštaja kada je počeo da se žali da ne može da hoda. Njegova majka Keti (43) je primetila ljubičasti osip po nogama i guzi. Pošto se uplašila da je u pitanju meningitis, odmah ga je odvela u bolnicu gde je utvrđeno da ima veoma retku bolest pod nazivom Purpura Fulminans, često smrtonosna vrsta tromboze.

Lekari su ga stavili na odeljenje intenzivne nege i upozorili roditelje da možda neće preživeti noć.

"Doktori su nam rekli da je pred njim velika borba", priča Keti i nastavlja "Bilo je srceparajuće. Mi smo samo mogli da se molimo pored njegove pstelje kako bi preživeo".

Uprkos naporima lekara, jedino rešenje je bilo da se noge koje su bivale sve tamnije, amputiraju malo iznad kolena tokom operacije koja je trajala više od 10 sati. Ipak, otkriveno je da je još mišića izumrelo, pa su mu naknadno otstranili i butine.

"Srećni smo što se izvukao. Inače, on je bio lud za fudbalom. Zato sam se bojala njegove reakcije kada sam mu rekla da je izgubio noge. Rekla sam mu da su doktori rekli da su mu noge loše i da su morali da mu odstrane loše delove. Najpre je ćutao i nije mogao da gleda u svoje noge, ali posle par sati je progovorio i počeo da se igra", priča mama ovog hrabrog dečaka.

Skoro šest meseci u bolnici i 36 operacija i intervencija, testiranja, presađivanja tkiva i kože, mali Romeo je prošlog petka pušten kući gde su ga dočekali mama, tata Džon (43), i starija sestra Seren (9), kako bi mu pomogli da se navikne na život bez nogu.

"On je bio toliko hrabar tokom celog lečenja. Uvek ima osmeh na licu i još ima smisao za humor uprkos svemu što je prošao. Kada smo mu rekli za noge, jedna od prvih stvari koje je rekao je da sada neće moći da nosi svoje omiljene patike. Zatim se nasmejao i rekao mi da makar više neće morati da seče nokte na nogama. To je oduvek mrzeo da radi. Zapravo, on je nama davao snagu, a ne mi njemu", priča Keti.

Dok je Romeo ležao u bolnici, prijateljica Lian Nourn je otvorila internet stranicu za sakupljanje novca kako bi Romeo dobio veštačke noge ili kolica.

Look at this amazing total, let's keep it going ...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja