Manekenka uživa da juri islamiste!
Foto: Shutter

Kanađanka ratovala u Siriji

Manekenka uživa da juri islamiste!

Planeta -
Da ode na ratište, objašnjava, rešila je kad ju je muškarac s kojim je bila u vezi, inače Libanac, ostavio kako bi ispoštovao svoju porodicu i stupio u ugovoreni brak

VANKUVER - Bivša manekenka Tajger San (46) napustila je Kanadu i priključila se kurdskim ratnicima u Siriji kako bi se borila protiv džihadista Islamske države (IS).Da ode na ratište, objašnjava, rešila je kad ju je muškarac s kojim je bila u vezi, inače Libanac, ostavio kako bi ispoštovao svoju porodicu i stupio u ugovoreni brak, ali i kad je videla da su džihadisti uspeli da preobrate njenog zemljaka Džona Makgvajera.Život na ratištu- Na frontu sam videla ono što pre toga nisam mogla ni da zamislim. Jednom sam zgazila ugljenisani prst, a najčudnije je bilo to što tela nije bilo nigde u blizini - priča za Dejli mejl Kanađanka, koja je posle četiri meseca borbe poslata na kućno lečenje zbog problema s nogom.Ipak, kaže, čim se oporavi, vratiće se na ratište.- U borbu sam ušla bez ikakve obuke. Da li sam videla nasilje? Da li sam videla kako IS ubija nevine ljude? Da, bila sam u borbi. Videla sam kako pokušavaju da nas ubiju. Vidimo daeše (pogrdan termin za džihadiste), ubijamo daeše. I to je to. U stvari, sve je veoma jednostavno. Ja nisam nikog ubila, ali moj zadatak je da dvogledom pronađem džihadiste, a onda ih ljudi koji su sa mnom ubiju. Jedna devojka je dosad upucala njih 28 - ispričala je manekenka.Tokom borbi je, kaže, navikla na ratne grozote.Bizarni obrok- Jednom sam ručala kraj gomile ljudskih mozgova. Iskreno, tela i delovi tela mi ne smetaju. Tužna sam zbog prijatelja koje sam izgubila, nepravda mi teško pada. I povremeno zaplačem zbog njih - kaže Tajger.Njena jedinica u junu je uspela da preuzme kontrolu nad Tal Abijadom na severu Sirije, jednom od ključnih gradova za IS i njihove kanale prodaje nafte i narkotika.

Stradao kao borac ISKIK-BOKSER S KOSOVA UBIJEN U SIRIJIKik-bokser Valdet Gaši ubijen je u Siriji kao pripadnik Islamske države (IS), javili su nemački mediji.Dvadesetdevetogodišnji sportista koji se takmičio za Nemačku u januaru ove godine priključio se IS. U jednom intervjuu u junu je rekao da pokušava da izgradi modernu kalifatsku državu u Siriji.- Ako umrem učinivši dobro, sigurno ću biti radostan - rekao je tada Gaši.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track