MAMIĆ U ĆELIJI PEVA: Ne može nam niko ništa!
Foto: Beta

Predsednik Dinama provocira

MAMIĆ U ĆELIJI PEVA: Ne može nam niko ništa!

Planeta -
Zdravko se prilagodio uslovima u Remetincu i pesmom šalje poruku Uskoku. Imovina porodice blokirana, a stanovi i kuće zapečaćeni

ZAGREB - Predsednik FK Dinamo Zdravko Mamić, optužen da je s bratom Zoranom oštetio Dinamo za 14,7 miliona evra, a budžet Hrvatske za 1,5 miliona, toliko je siguran da će dokazati svoju nevinost da tokom šetnji u pritvoru u Remetincu peva: „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“.Na ruku mu, objašnjavaju njegovi advokati, ide i to što se broj svedoka protiv njega, Zorana i izvršnog direktora Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Damira Vrbanovića svakog dana smanjuje. Osim toga, vrlo je verovatno da jedini relevantan svedok - igrač Liverpula Dejan Lovren - neće skoro moći da svedoči.Bez svedokaPreko Lovrenovog računa je, prema optužnici, prošlo 25 miliona kuna kasnije uplaćenih na račun Zorana Mamića. Međutim, Uskok još nije saslušao Lovrena, iako je ovaj reprezentativac Hrvatske do pre nekoliko dana bio u Zagrebu.

Sumnjiv Uskoku... Zoran Mamić
Sumnjiv Uskoku... Zoran Mamić

Sud je prekjuče blokirao imovinu braće Mamić zbog, navodno, velike razlike između prijavljenih prihoda i njihove imovine i imovine njihovih porodica. Blokadom su obuhvaćeni sva pokretna i nepokretna imovina braće i novac na bankovnim računima. Stavljene su plombe na kuće Marine Mamić, Zdravkove supruge, Monike Kravić Mamić, voditeljke i supruge Zdravkovog sina Marija, i Zoranove bivše žene Vanje Mamić.Modrićevi računiInače, Uskok je otkrio da je novac u Mamićeve ruke završavao i preko računa Luke Modrića, hrvatskog fudbalera. Dinamo je Modriću isplaćivao milionske iznose, a on bi više od tri četvrtine tog iznosa podizao sa računa, i to uvek u pratnji članova porodice Mamić, a zatim se tom novcu gubio trag. Veruje se da su tako od Modrića zaradili 52 miliona kuna. Identičan sistem rada evidentiran je i u slučaju još nekoliko fudbalera.

Davor Šuker, predsednik HNSNEVINI DOK SE NE ODLUČI SUPROTNOBraća Mamić i Damir Vrbanović nevini su dok se ne dokaže suprotno, poručio je Davor Šuker, predsednik HNS. On je rekao da u Savezu vlada jedinstvo i da su rešili da čekaju sudski rasplet pre ikakvih zaključaka o optuženima.- Nema potrebe obaveštavati UEFA o hapšenjima - poručio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track