PUTIN O GRČKOJ KRIZI: Lako je krivicu svaliti na Grke, ali gde je bila Evropa?
Foto: REUTERS

PUTIN O GRČKOJ KRIZI: Lako je krivicu svaliti na Grke, ali gde je bila Evropa?

Planeta -
Naravno, Grke je moguće kriviti za sve, ali gde je bila Evropska komisija? Zbog čega nije korigovala poteze prethodnih grčkih vlada - zapitao se Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Grčka od Rusije nije zatražila pomoć kako bi prebrodila dužničku krizu, pri čemu se kritički osvrnuo na način na koji tu krizu rešava Evropska unija.

– Premijer Aleksis Cipras nije od nas zatražio nikakvu pomoć – rekao je Putin na konferenciji za novinare u ruskom gradu Ufi.

– Nadamo se da će se kriza rešiti u bliskoj budućnosti – rekao je Putin nakon samita zemalja članica BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika).

Grčka dužnička kriza podstakla je nagađanja da bi Rusija mogla da pomogne pravoslavnoj braći iako bi takav scenario zabrinuo Evropsku uniju koja je Rusiji nametnula sankcije zbog sukoba u Ukrajini, podseća Reuters.

– Naravno, Grke je moguće kriviti za sve, ali gde je bila Evropska komisija ako je bilo kršenja? Zbog čega (EK) nije korigovala poteze prethodnih grčkih vlada – zapitao se Putin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track