NEĆE U HRVATSKU PARADU SRAMA: SAD, Nemačka i Britanija zbog Srba ne učestvuju u paradi povodom Oluje
Foto: Printscreen Yt

Šamar Zagrebu

NEĆE U HRVATSKU PARADU SRAMA: SAD, Nemačka i Britanija zbog Srba ne učestvuju u paradi povodom Oluje

Planeta -
Sjedinjene Američke Države su glavni hrvatski vojni saveznik i ako njihovi vojnici ne učestvuju u paradi, to je veliki šamar našoj zemlji, kaže izvor u hrvatskom ministarstvu odbrane

ZAGREB - Američki, britanski i nemački vojnici neće učestvovati u hrvatskoj proslavi 20. godišnjice zločinačke vojno-policijske akcije Oluja, u kojoj je ubijeno i proterano više stotina hiljada Srba.

Zvanični Zagreb je poslao pozivnice svim članicama NATO, ali većina ne želi da raspiruje sukobe u regiji, priznaje hrvatski Jutarnji list i prenosi reči svojih sagovornika u Ministarstvu odbrane Hrvatske da je to veliki fijasko.

“Ako ne učestvuju sa svojom čizmom na paradi, sve drugo je sporedno... Sjedinjene Američke Države su glavni hrvatski vojni saveznik i ako njihovi vojnici ne učestvuju u paradi, to je veliki šamar našoj zemlji”, zaključuju sagovornici. Tim pre što je proteklih sedmica Hrvatska "žestoko lobirala da Sjedinjene Države upute svoje vojnike na paradu".

U Zagrebu se teše da će na vojnoj paradi biti svi strani ambasadori u Hrvatskoj, "čime će operacija Oluja konačno dobiti svoj međunarodni politički legitimitet".

Za sada je učestvovanje u vojoj paradi povodom 20. godišnjice zločinačke hrvatske vojno-policijske operacije Oluja potvrdila Slovenija.

(Jutarnji.hr/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track