Obama oprostio pretnje smrću kantri pevaču
Foto: REUTERS

Obama oprostio pretnje smrću kantri pevaču

Planeta -
Pevač se pravdao da je njegova izjava o američkom predsednikubila metaforična i da on nikada nikome nije pretio

OKLAHOMA - Agenti američke Tajne službe saslusali su hard rok pevača Teda Nudženta, povodom njegovih izjava o predsedniku Baraku Obami, koje su mogle da budu protumačene kao pretnje, i nakon svega je saopšteno da je situacija razjašnjena i da se protiv Nudženta dalje neće voditi nikakav postupak.

Nudžent se sa predstavnicima Tajne službe, koja obezbeđuje predsednika SAD sastao u Oklahomi, a u kratkoj izjavi koju je nakon razgovora dao portparol te državne institucije Brajan Liri, navodi se da je problem rešen i da Tajna služba neće voditi nikakav dalji postupak protiv Nudženta.

Posle saslušanja se oglasio i sam Nudžent, rekavši da je njegova izjava o Obami bila metaforična i da on nikada nikome nije pretio.

Sastao sam se sa dvojicom profesionalnih agenata Tajne službe i obavili smo dobar razgovor, zaključivši da nikada nisam uputio pretnje.

Rukovali smo se, zahvalio sam se na njihovom angažovanju i svako je otišao svojim poslom , naveo je Nudžent, a prenosi SiEnEn.

Poznati hard rok pevač je izazvao skandal pošto je prošle nedelje izjavio da će sledeće godine biti, ili u zatvoru ili mrtav, ukoliko Obama u novembru bude ponovo izabran za predsednika SAD.

Incident, koji su mnogi videli kao direktnu pretnju Obami, se dogodio na Nacionalnoj konvenciji asocijacije vlasnika oružja u Sent Luisu.

Nudžent se tokom održavanja konvencije pojavio na bini sa automatskom puškom, vređajući Obamu rečima: "Propalice, možda bi ovo hteo da probaš".

On je izvređao i američku državnu sekretarku Hilari Klinton, nazvavši je "bezvrednom kučkom".

Nudžent je danas rekao da su njegove reči bile metaforične, i da se metafore ne moraju objašnjavati obrazovanim ljudima.

Ovaj veteran američke hard rok scene javno se deklariše kao pristalica Republikanske partije, i prošlog meseca je podržao predsedničku kandidaturu Mita Romnija.

Nakon njegove izjave o Obami, oglasio se i Romnijev izborni štab, istakavši da jezik razdora vređa, bez obzira sa koje strane političke strane dolazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track