DESNI SEKTOR PODIVLJAO: Ubićemo Porošenka u nekom mračnom podrumu
Foto: AP

Prete novom revolucijom

DESNI SEKTOR PODIVLJAO: Ubićemo Porošenka u nekom mračnom podrumu

Planeta -
Ekstremistički Desni sektor preti da će ubiti ukrajinskog predsednika Petra Porošenka

Pripadnici Desnog sektora poručuju Porošenku da neće uspeti da pobegne iz zemlje kao svrgnuti prethodnik Janukovič, ukoliko ponovo dođe do "revolucije", odnosno državnog udara.

Portparol Desnog sektora Artem Skoropadski zapretio je Porošenku da će biti smaknut "u nekom mračnom podrumu" te da će ga ubiti grupe mladih ukrajinskih vojnika ili članova "Nacionalne garde".

Ukoliko se desi nova revolucija, ukrajinski predsednik i njegove pristalice neće moći da odu - poručuje Skoropadski.

Već dugo u Ukrajini rastu tenzije između pripadnika Desnog sektora i vladinih snaga na zapadu zemlje, ali i na ulicama Kijeva.

Jedinice radikalne organizacije "Desni sektor" često odbijaju naredbe ukrajinskog Ministarstva odbrane i vode svoj rat protiv ustanika u Donbasu.

"Desni sektor" je organizacija radikalnih ukrajinskih nacionalista formirana 2013. godine i regrutovana iz redova fudbalskih navijača poznatih kao "ultras".

Rusija je optužila pripadnike "Desnog sektora" za masakr u maju prošle godine u Odesi, kada su ubijene desetine ljudi na skupu protiv politike novih vlasti u Kijevu.

Desni sektor je bio jedan od predvodnika takozvane "Majdan revolucije", kada je svrgnut ukrajinski predsjednik Janukovič.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track