(VIDEO) MORSKI PAS PODIVLJAO: Pojeo bi celog surfera da ga nije išutirao i oterao!
Foto: Ps Yt

Napad nemani

(VIDEO) MORSKI PAS PODIVLJAO: Pojeo bi celog surfera da ga nije išutirao i oterao!

Planeta -
Kreg Ajson je prekasno video ajkulu, zagrizla mu je nogu dok je veslao ka obali

SIDNEJ - Kreg Ajson (52), australijski surver, preživeo je napad ajkule samo sa žestoko izujedanom nogom i rukom zahvaljujući tome što je bio toliko priseban da je šutne da ga celog ne pojede.

Ajsona je ajkula napala u petak oko 6 ujutro ispred ormarališta "Belina" u selu Evans Hed u Novom Južnom Velsu. On je video da se morski pas približava, pa je upozorio prijatelja da moraju brzo da beže iz vode. Međutim, kad je zaveslao prema obali, ajkula ga je ugrizla za nogu.

Posle teške borbe, uspeo je da je udari i iskoristio je njenu zbunjenost da se domogne obale, gde su mu u pomoć pritekli prolaznici. Podvezali su mu nogu i pozvali ambulantna kola, iz kojih su ga odveli direktno u operacionu salu.

Operacija se iskomplikovala, ali Ajson je sad u stabilnom stanju. Glavna plaža i još dve manje zatvorene su posle ovog napada ajkule, petog duž australijske obale u poslednjih godinu dana.

Pre desetak dana ajkula je napala višestrukog šampiona u surfovanju Mika Feninga na otvaranju takmićenja Džej-Bej Open u Južnoj Africi. Fening se takođe spasao šutirajući morsku neman.

http://www.youtube.com/watch?v=9-cE7FJUVw4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja