JANUKOVIČ: Neću u Kijev na ispitivanje, ali svedočiću putem video-linka
Foto: AP

Samo sa bezbednog

JANUKOVIČ: Neću u Kijev na ispitivanje, ali svedočiću putem video-linka

Planeta -
Ukrajinsko državno tužilaštvo pokrenuloje krivični postupak protiv bivšeg predsednika zbog ilegalnog vlasništva državne imovine

KIJEV - Bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič neće doći 11. avgusta na ispitivanje u tužilaštvo ali je spreman da svedoči putem video-linka, izjavio je danas njegov advokat Vitalij Serđuk.

On je na ukrajinsku TV Horomadkse rekao da Janukovič neće biti prisutan na saslušanju zbog pretnje po njegov život i zdravlje, dodajući da je njegov klijent spreman da učestvuje u ispitivanju, daljinski - putem video-konferencije.

"Mi smo već obavestili Tužilaštvo da je Janukovič spreman da svedoči sa svoje lokacije", kazao je on.

Ukrajinske službene novine objavile su 6. avgusta poziv na sud Janukoviču, koji je uputilo Tužilaštvo. Sud u Kijevsko-pečerskoj oblasti dao je dozvolu Državnom tužilaštvu da sprovede istragu protiv Janukoviča, bez njegovog prisustva. Slučaj za zloupotrebu vlasti protiv bivšeg predsednika otvoren je 8. aprila ove godine. Tužilaštvo je pokrenulo krivični postupak protiv njega, zbog ilegalnog vlasništva državne imovine - kompleksa nekretnina Pušća vodica i Međugorje.

Parlamentarne novine Glas Ukrajine objavile su 17. juna zakon o oduzimanju zvanja predsednika Janikoviču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track