ZNA SE KO JE NA ČIJOJ STRANI: Amerika izdvaja pola milijarde dolara za ukrajinsku vojsku
Foto: AP Photo

Pomoć

ZNA SE KO JE NA ČIJOJ STRANI: Amerika izdvaja pola milijarde dolara za ukrajinsku vojsku

Planeta -
Američki ambasador u Ukrajini, Džefri Pajet, izjavio je ranije da su SAD već pružile toj zemlji pomoć u oblasti bezbednosti, u vrednosti od 240 miliona dolara

KIJEV - Ukrajina će dobiti dodatnih pola milijarde dolara od američkih vlasti za finansiranje obuke ukrajinske vojske, najavio je potpredsednik SAD Džozef Bajden, u pismu šefu Komiteta za spoljne poslove Vrhovne Rade Ane Gopko, saopštila je pres-služba parlamenta.

Prema Bajdenovim rečima, pola milijarde dolara će biti usmereno na programe obuke Nacionalne garde i Oružanih snaga Ukrajine na poligonu u Javorovu, u Lavovskoj oblasti. Potpredsednik SAD je potvrdio spremnost američkih vlasti da odobre isplatu dve dodatne milijarde dolara kredita, koji je dogovoren još u aprilu, prenosi Sputnjik. Američki ambasador u Ukrajini Džefri Pajet izjavio je ranije da su SAD već pružile Ukrajini pomoć u oblasti bezbednosti, u vrednosti 240 miliona dolara.

Podsećanja radi, ukrajinske vlasti su aprila prošle godine započele vojnu operaciju na istoku Ukrajine, protiv pobunjenika, koji su se pobunili nakon državnog prevrata. Prema podacima UN, u tom sukobu do sada je poginulo više od 6.200 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track