Eksplozija i čudna svetlost iznad Kalifornije

Panika

Eksplozija i čudna svetlost iznad Kalifornije

Planeta -
Još uvek nije poznato šta je izazvalo eksploziju koja se čula u većem delu Kalifornije i Nevade, a pretpostavlja se da je prouzrokovana meteorom koji je ušao u zemljinu atmosferu

LOS ANĐELES - Glasna eksplozija i svetlost koja se videla na nebu iznad američke zapadne obale, izazvala je paniku među stanovništvom, ali nije bilo žrtava, niti je pričinjena materijalna šteta.

Još uvek nije poznato šta je izazvalo eksploziju koja se čula u većem delu Kalifornije i Nevade, a pretpostavlja se da je prouzrokovana meteorom koji je ušao u zemljinu atmosferu, kažu astronomi.

"Prozori su mi se zatresli i odmah sam proverila da nije u pitanju zemljotres, ali nije to bilo u pitanju", agencija AP prenosi reči Nikol Karlsen iz grada Rino u Nevadi.

Glasnu eksploziju oko osam ujutru je čula iz Erin Žirar Hadson iz Arnolda u Kaliforniji, i dodaje da je izgledalo kao da je nešto puklo u kući pored.

Neki ljudi su javili i da su u to vreme videli munju na nebu, i prema njihovim izjavama se procenjuje da je svetlost obuhvatila skoro hiljadu kilometara na prostoru između Kalifornije i Nevade.

Astronomi ocenjuju da je misteriozna svetlost u stvari veoma svetao meteor, koji je ušao u zemljinu atmosferu.

http://www.youtube.com/watch?v=fj3UzCEvvp4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track