MANIFEST DVOSTRUKOG UBICE NOVINARA: Evo šta je monstrum naveo kao razlog zločina!
Foto: Printscreen Yt

Vaspitan kao Jehovin svedok

MANIFEST DVOSTRUKOG UBICE NOVINARA: Evo šta je monstrum naveo kao razlog zločina!

Planeta -
Ubojica novinarke i snimatelja Vester L. Flanagan (41) svojevremeno je takođe radio na istoj TV stanici pod imenom Brajs Viliams, ali je otpušten iz nejasnih razloga

Novinarka i snimatelj televizijske stanice WBDJ, dela CBS-a, ubijeni su kad ih je u sredu ujutro upucao naoružani napadač tokom javljanja uživo u trgovačkom lancu u saveznoj državi Virdžiniji. Novinarka Alison Parker (24) i snimatelj Adam Vard (27) intervjuisali su Viki Gardner iz lokalne trgovinske komore u trgovačkom centru kad je u kadar uleteo napadač i ispalio osam metaka. U pucnjavi je teško povređena sagovornica Viki Gardner.Ubica, Vester L. Flanagan (41) je nekada radio na istoj televizijskoj stanici, a Rojters javlja da je nakon policijske potere oduzeo sebi život. Navodno ga je jedan saobraćajni policajac na drugom kraju Virdžinije, 275 kilometara od poprišta masakra, primetio i pokušao da zaustavi. Flanagan je tada sleteo automobilom s puta i upucao se, a preminuo je u bolnici nedaleko od Vašingtona.Nedugo nakon krvavog pohoda na Tviteru nalogu, koji je ubrzo uklonjen, napadač je poginulu novinarku optužio za rasističke komentare te napisao da je snimatelj koji je poginuo jednom prilikom uložio primedbu na njega službi za ljudske resurse. Na Tviteru je objavio i video stravičnog zločina.Na snimku se vidi kako se s pištoljem u ruci približava reporterki i snimatelju kada su radili intervju, kako cilja i na kraju puca. Njegov snimak beleži 14 hitaca, iako snimak s kamere ubijenog snimatelja osam.

Flanagan je dobio otkaz na TV iz zasad nepoznatih razloga. Dva sata nakon pucnjave je stanici ABC News poslao manifest u kojem je na 23 strane opisao razloge stravičnog čina. U njemu tvrdi kako je kao homoseksualac i afroamerikanac bio žrtva rasne diskriminacije i seksualnog zlostavljanja na radnom mjestu.Vaspitan je kao Jehovin svedok, a poručio je kako ga je na zločin naterao Jehova. Objašnjava da motiv zločina leži i u osveti za pucnjavu u Čarlstonu gde je u crkvi ubijeno devetero afroamerikanaca. Već tada je nabavio pištolj.Već je reagovala i Bela kuća, koja je apelovala na Kongres da po hitnom postupku donese zakone kojima se ograničava posedovanje i korišćenje oružja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track