NEUSTRAŠIV: Dečak (10) preživeo dva dana potpuno sam u divljini

Izgubio se

NEUSTRAŠIV: Dečak (10) preživeo dva dana potpuno sam u divljini

Planeta -
Zahvaljujući tehnikama za preživljavanje koje je naučio od oca, mali Malahi Bredli lako je pronašao sklonište i nije bio gladan

Malahi Bredli (10) izgubio se u nedelju ujutru u Uinta planinama u Juti, gde je bio na izletu sa porodicom. Preživeo je 30 sati sam u divljini, zahvaljujući tehnikama za preživljavanje koje je naučio od oca.

Dečak je oko pola jedanaest ujutru pošao u šumu da bere pečurke Posle pola sata, njegov otac se zabrinuo i počeo da ga traži, a pozvao je i policiju. Malahi je zalutao i nije znao kako da se vrati do jezera. Umesto da paniči, setio se saveta koje mu je otac dao.

"Baš pre nedelju dana, kampovao je sa drugarima i igrali su se igre "Šta bismo radili kad bismo se izgubili"", rekla je dečakova rođaka. Desetogodišnjak je potražio sklonište ispod stene, sam je upecao ribu i umotao majicu oko nogu da bi mu bilo toplije.

"Sakrio sam se među stenama da ne bih bio na udaru vetra. Menjao sam položaj kako je vetar menjao smer", kaže Malahi.

Policijski helikopter ga je pronašao na oko osam kilometara od mesta gde je ušao u šumu. Nestao je u nedelju ujutru, a vraćen je porodici u ponedeljak oko 15 časova. Dečak je bio gladan i iscrpljen, ali nije pretrpeo nikakve povrede. Pre 11 godina, u istoj šumi je nestao 12-godišnji dečak koji nikada nije pronađen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track