POMAHNITAO: Slon zgazio čuvara i pobegao sa turistima na leđima

Divljina

POMAHNITAO: Slon zgazio čuvara i pobegao sa turistima na leđima

Planeta -
Kineska porodica sa malim detetom platila je za vožnju, ali se životinja otrgla kontroli i otrčala u džunglu

TAJLAND - Jedan slon sa Tajlanda, tačnije iz provincije Čijang Mai, napravio je potpuni haos kada se otrgao kontroli i pobegao sa kineskim turistima koji su platili za vožnju na njegovim leđima.

Kineska porodica sa malim detetom platila je za vožnju na slonovim leđima, ali on je odjednom izgubio kontrolu, zgazio svog čuvara i otrčao u džunglu sa unezverenim ljudima na leđima. Za njima je krenula policija i čuvari drugih slonova, a kako kažu iz policije, slon je nedavno dobio novog čuvara na kog se nije navikao, pa je zato burno reagovao. On ga je u strahu zgazio, ali nije imao nameru da ga ubije.

Na Tajlandu ima oko 4000 pripitomljenih slonova i oko 2500 njih koji žive u divljini. Ove životinje su nacionalni simbol Tajlanda i velika su turistička atrakcija. Mnogi borci za prava životinja su izrazito protiv ove vrste eksploatisanja slonova, jer smatraju da ne zaslužuju da rade svakoga dana tokom cele godine.

"Da vi to morate da radite bili biste stalno pod stresom, a na isti način reaguju i slonovi", rekli su iz jedne organizacije za zaštitu prava životinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track