(VIDEO) MISTERIOZNO OZDRAVLJENJE: Nije mogla da diše, trepće i govori, a onda se desilo čudo!
Foto: Ps, Fb

Živela u paklu

(VIDEO) MISTERIOZNO OZDRAVLJENJE: Nije mogla da diše, trepće i govori, a onda se desilo čudo!

Planeta -
Rejčel Bejli je imala samo 20 godina kad je ostala potpuno paralizovana i priključena na veštačka pluća, a pritom je trpela strahovite bolove

LONDON - Britanska studentkinja Rejčel Bejli (2) ravno pet meseci ležala je paralizovana u bolničkom krevetui, u kojoj se obrela jednog oktobarskog jutra prošle godine posle velike žurke - iako je tri dana ranije bila potpuno zdrava.

Nije mogla samostalno da diše, govori, čak ni da trepće.

Rachael Bailey suffered from a paralysing illness, which left her unable to move, breathe or even blink for nearly five...

Posted by Nottingham University Hospitals NHS Trust on Tuesday, August 25, 2015

Na toj prošlogodišnjoj zabavi osetila je da joj trnu stopala, ali pomislila je da su krive nove cipele. Sutradan ujutro bolela su je leđa i noge su joj bile utrnule, ali to je pripisala mamurluku posle pijane žurke.

Dan kasnije nije mogla da pomeri noge. Pod hitno su je odvezli u bolnicu i dok su lekari radili ispitivanja, ostala je potpuno nepokretna.

"Tog dana je bilo sve normalno, malo su mi trnule noge, bolela leđa, mislila sam da je od mamurluka.Ali sutradan me uhvatila panika jer su mi noge bile u takvom stanju da sam jedva ispuzila iz kreveta", ispričala je Rejčel.

Ispostavilo se da ima Gijen-Bareov sindrom, neurološki poremećaj koji pogađa 1-2 osobe na 100.000 ljudi. Ne zna se šta ga izaziva, a medicina smatra da ga podstiče infekcija koja aktivira imunosistem, koji počne da napada nervne završetke.

Devojka je bila van sebe. Nije mogla da se pomiri s tim da će tako mlada ostati prikovana za krevet. Osim toga, trpela je bolove jer su joj nervi slali pogrešne signale u mozak. Danas kaže da je u sebi - vrištala od užasa.

Svetlost na kraju tunela pojavila se posle skoro pola godine. Prvi su se probudili mišići lica, pa ramena, ruku, i konačno nogu. Danas hoda bez ičije pomoći, sa jezom se seća pakla u kom je živela i zahvalna je Bogu na čudesnom oporavku.

"Zvučaće čudno, ali možda sam i srećna što mi se to dogodilo jer sam promenila pogled na život. Sad mnogo cenim ono što imam i svaki novi dan doživljavam kao poklon", kaže Rejčel danas.

"Istrpela je mnogo bola i straha, prošla je razne terapije da se oporavi. Divno je videti je sada. Bilo je teško, ali ona je to hrabro odradila", kaže jedan član tima od 50 medicinskih radnika Kraljevskog medicinskog centra u Notingemu, koji su joj pomagali da se oporavi.

http://www.youtube.com/watch?v=PnV4BCVm_6w

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track