PLUTAO JE 13 SATI U MORU, DOK GA NIJE ONA SPASLA: Ova dirljiva fotografija obišla je svet

Potraga za boljim životom

PLUTAO JE 13 SATI U MORU, DOK GA NIJE ONA SPASLA: Ova dirljiva fotografija obišla je svet

Planeta -
Mladi Sirijac krenuo je iz Turske na malom brodu, kada su stvari krenule po zlu

Kao i mnogi do sada, i Muhamed iz Sirije je krenuo sa svojima u potragu za novim životom. Međutim, tokom putovanja desila mu se nezgoda i nije uspeo da se vrati na brod zbog vetrova i struja. U moru je proveo 13 sati.

Muhamedova porodica, nakon što je pristala na ostrvo Kos, prijavila je njegov nestanak. Potraga za njim je trajala pet sati, ali kad ga nisu pronašli, pretpostavili su da se utopio. Grupa od nekoliko Grka koji su bili na izletu ugledala ga je, ali su u početku mislili da se radi o roniocu, pa su pažljivo prišli kako ga ne bi povredili. A onda su uvideli da se radi o izbeglici iz Sirije, koji se držao za pojas za spasavanje.

Muhamed (28) im je rekao da je zajedno sa još 39 Sirijaca krenuo iz Turske na malom brodu. Nakon što su izgubili dva vesla, on i još jedan muškarac skočili su u more da ih pronađu, ali on nije mogao da se vrati.

Grkinja Sandra postavila je fotografiju na Fejsbuk, na kojoj se vidi iscrpljeni Muhamed. Sandrin prijatelj, doktor, ga je regledao i pružio mu pomoć.

"Bio je iscrpljen i prehlađen. Pokrili smo ga peškirima. Jedva da se pomerio dok nismo došli do obale", rekla je Sandra. Zgrabio me za ruku i rekao: “Hvala!” Neću taj trenutak nikad zaboraviti" kaže Sandra.

Kako pišu grčki mediji, Muhamed je stupio u kontakt sa svojom porodicom.

Χθες του Αγίου Φανουρίου σώσαμε έναν άνθρωπο που ηταν 13 ώρες στο νερό σχεδόν ημιλιπόθυμος Ξεκίνησαν 40 Σύριοι με φουσκ...

Posted by Sandra Tsiligeridu on петак 28. август 2015.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track