(VIDEO) POSLE ČITANJA KURANA TVRDIO DA JE ISUS BOG: Imam postao hrišćanin, porodica mu pretila smrću
Foto: Youtube

Kontroverzan stav

(VIDEO) POSLE ČITANJA KURANA TVRDIO DA JE ISUS BOG: Imam postao hrišćanin, porodica mu pretila smrću

Planeta -
Naime, kako kaže, ime proroka Muhameda u Kuranu se spominje samo četiri puta, dok se ime Isusa Hrista spominje čak 25 puta

Bivši musliman, Mario Džozef, postao je hrišćanin tako što je čitao Kuran. Kao imam mnogo puta je propovedao da Isus nije Bog. Čvrsto je verovao u to sve do dana kada ga je neko upitao ko je bio Isus, ako nije Bog? Na to pitanje nikada nije tražio odgovor pa je pokušao saznati ko je bio Isus, čitajući Kuran.

Usporedio je Isusa i Muhameda i saznao da je, kako kaže, Isus superiorniji od proroka Muhameda u Kuranu.

Naime, kako kaže, ime proroka Muhameda u Kuranu se spominje samo četiri puta, dok se ime Isusa Hrista spominje čak 25 puta. To ga je zbunilo i nije mogao shvatiti zašto Kuran daje važnost Hristu više nego Muhamedu! Nakon toga spoznao je da je jedino žensko ime koje se u Kuranu spominje zapravo ime Isusove majke, Marije, i nijedne žene više.

Nakon toga je išao da vidi šta Kuran zapravo kaže o Isusu i onda je spoznao ono što nikada do sada nije. Kuran o Isusu kaže tri stvari.

  • On je reč Božja.
  • On je Duh Sveti.
  • On je Isus Hrist.

Nadalje, kako govori Džozef, Kuran jasno govori da je Isus činio čuda, između ostaloga i ono najvrednije, da je Isus mogao iz blata stvoriti život, da je mrtvog vasrksao i lečio neizlečive. Takođe, u Kuranu, kako kaže tvrdi, piše da je Isus Hrist živ, da je u raju i da će doći opet.

Onda je krenuo da proučava Muhameda i shvatio da on nije ništa od toga u Kuranu. Kuran za njega ne kaže da je Reč Božja, ni da je Duh Sveti, u Kuranu ne piše da je Muhamed činio čuda, davao život i vasrsavao mrtve, da je lečio bolesne.

Krenuo je kod svog učitelja koji je pred njegovim pitanjima ostao bez odgovora. Uskoro je shvatio da čak i Kuran kaže da je Isus Božji sin, i to u tolikoj meri da Džozef sada tvrdi da ga je upravo Kuran preobratio u hrišćanstvo. Nakon što je postao hrišćanin, njegova porodica je pokušala da ga ubije, ali kako kaže, Bog mu je pomogao pobegne.

(Dnevno.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track