Najnovije vesti

PRAVDA: Reporterka fašista ide na robiju zbog šutiranja izbeglica

Kazna za mađarsku snimateljku

PRAVDA: Reporterka fašista ide na robiju zbog šutiranja izbeglica

Planeta
Petra Laslo, koja se iživljavala nad Sirijcem sa detetom, otpuštena sa televizije N1TV, a mogla bi da dobije pet godina zatvora
1 / 2 Foto: Reuters

BUDIMPEŠTA - Mađarska snimateljka Petra Laslo, koja je šutirala i podmetala nogu nesrećnim sirijskim izbeglicama nedaleko od mađarsko-srpske granice, zapravo je desničarka i žena koja je dramatičnu situaciju s migrantima pokušala da iskoristi za ličnu promociju.Međutim, snimak koji je prikazuje kako se iživljava nad ljudima i pritom gura i obara čoveka s malim detetom u naručju, obišao je svet i izazvao optužbe na njen račun. Mnogi korisnici društvenih mreža pozvali su na njen linč.- Treba je razapeti - jedan je od komentara na Tviteru.

On pada preko deteta
On pada preko deteta

Inače, Laslova je u trenutku iživljavanja nad izbeglicama radila za mađarsku televiziju N1TV, koju drži antimigraciona ultradesničarska stranka Jobik. Ipak, i pored toga, ona je odmah nakon obelodanjivanja video-snimka na kojem obara čoveka s detetom dobila otkaz. Osuda i od kolega Nakon toga je bila šokirana jer su njene kolege s drugih televizija pustile snimak u etar sa komentarom: „Danas se naša koleginica sa N1TV ponela nedopustivo u blizini prihvatnog centra za izbeglice Roske“.Na nasilje Laslove reagovali su i članovi opozicionih mađarskih partija Eđit-PM i Demokratske koalicije. Oni su pozvali tužilaštvo da snimateljka, kojoj inače preti kazna duža od pet godina robije, bude odmah privedena pravdi.- Izgleda da je mađarska reporterka postala novi američki stomatolog (prim. aut. misli se na zubara koji je ubio afričkog lava Sesila iako je bio zaštićen). Zaslužuje pakao - napisao je Tviteraš Dejvi Maklohlin.

Slika koja je obišla svet
Slika koja je obišla svet

Sličnog stava je i Usman Ali Han.- Ovakvo patetično ponašanje jednog novinara zahteva hitnu akciju nadležnih službi - napisao je on.Hteli nazad u SrbijuPodsetimo, Laslova se našla na mađarsko-srpskoj granici u trenutku kad je oko 1.500 izbeglica probilo ogradu prihvatnog centra Reske u pokušaju da se vrate ka Srbiji ili nastave put Mađarske. Granična policija im to ne dopušta već danima.

Drama na graniciSUZAVCEM NA MIGRANTEPrava drama odvijala se i u noći između utorka i srede na mađarsko-srpskoj granici kad je grupa izbeglica pokušala da pobegne iz kampa Reske. Prema navodima mađarske policije, Sirijce su na to podstrekivale dve osobe koje su uhapšene, ali s obzirom na to da je situacija izmakla kontroli, bezbednosne snage su koristile i suzavac da ih rasteraju. I juče po podne je grupa izbeglica pokušala da napusti kamp, zbog čega je granični prelaz Horgoš opet nakratko bio zatvoren.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...