DIRLJIV OPROŠTAJ: Roditelji se kroz suze oprostili od sina koji uopšte nije njihov

Skandal u bolnici

DIRLJIV OPROŠTAJ: Roditelji se kroz suze oprostili od sina koji uopšte nije njihov

Planeta -
Bebe su bile zamenjene u porodilištu, pa su se Mersedes i Ričard iz Salvadora tek posle tri meseca susreli sa svojim detetom

Svet je obišla fotografija na kojoj se Mersedes Kasanelja i Ričard Kušvort opraštaju od malenog Džejkoba o kojem su se brinuli tri meseca iako nije njihov sin.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mersedes se porodila u bolnici u Salvadoru gde su najverovatnije bebe bile zamenjene. Par je kasnije napravio DNK test koji je pokazao da Džejkob nije njihov sin. Par je tada posumnjao da su im u bolnici oteli dete i prodali ga krijumčarima. Pokrenuta je istraga i sve bebe koje su rođene u maju išle na DNK test. Istog je dana u bolnici jedna žena rodila četiri sina. Pokazalo se da je jedno njeno dete zapravo sin Ričarda Kušvorta i Mersedes Kasanelje. Na sudu su parovi zamenili decu. Mersedes i njen suprug su sina nazvali Mojsije.

"Nazvali su ga Mojsije jer je bio izgubljen tri meseca, a onda su ga našli. Prema starom zavetu majka je skrivala Mojsija tri meseca jer su ubijali jevrejsku decu, a onda ga je stavila u korpu i pustila niz reku da bi ga kasnije našla faraonova kći", rekla je Ričardova majka Lin.

"Ne možemo rečima da izrazimo kako se sad osećamo. Hvala svima koji su nam pomagali i davali nam nadu. Hvala Bogu, naša porodica je opet na okupu. To je pravo čudo", izjavili su roditelji.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track