RUSI I DALJE NEGIRAJU DA ŠALJU VOJSKU U SIRIJU, LAVROV: Samo šaljemo vojnu opremu
Foto: Reuters

Podrška Asadu

RUSI I DALJE NEGIRAJU DA ŠALJU VOJSKU U SIRIJU, LAVROV: Samo šaljemo vojnu opremu

Planeta -
On nije komentarisao zabrinutost SAD i NATO-a da su ruske snage počele da učestvuju u operacijama na Bliskom istoku

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da ruski avioni koje lete u Siriju toj zemlji isporučuju vojnu opremu i humanitarnu pomoć. On nije komentarisao zabrinutost SAD i NATO-a da su ruske snage počele da učestvuju u operacijama u Siriji.

Rusija je podržavala predsednika Sirije Bašara al-Asada tokom četvorogodišnjeg građanskog rata u toj zemlji, pružajući mu oružje i vojne stručnjake koji su obučavali sirijsku vojsku, prenosi agencija AP.

Lavrov je danas ponovio da Rusija ima vojne stručnjake u Siriji koji pomažu u obučavanju sirijske vojske da upravlja isporučenom tehnikom, ali nije komentarisao navode raznih medija da ruske trupe učestvuju u borbama u Siriji.

Na pitanje novinara u Moskvi o ruskim avionima koji su sleteli na aerodrom u blizini najveće sirijske luke Latakija, Lavrov je rekao da su oni nosili "vojnu opremu u skladu sa međunarodnim pravom, kao i humanitarnu opremu".

Prethodno je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio da komentariše da li ruske trupe učestvuju u borbama u Siriji, nakon što su izvori iz Libana rekli za Rojters da su ruske snage počele da učestvuju u operacijama u Siriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track