SIN SIRIJCA KOGA JE SAPLELA MAĐARSKA SNIMATELJKA: Da li ta žena ima srce?
Foto: Facebook

Priča koja je potresla svet

SIN SIRIJCA KOGA JE SAPLELA MAĐARSKA SNIMATELJKA: Da li ta žena ima srce?

Planeta -
Njegov sin Muhanad Abdul Mohsen rekao je za arapske medije da je njegov otac u naručju nosio svog mlađeg sina Zaida od 7 godina

Ceo svet zna za ime Petre Laslo, ali niko ne zna ime čoveka kog je ova mađarska snimateljka saplela pred policijom dok je bežao sa detetom u naručju. Za arapski njuz sajt www.alaan.tv, sin čoveka koga sada zna ceo svet ispričao je njegovu tragičnu priču.Osama al Mohsen koga je ceo svet zapamtio, je izmučen čovek koji je proveo godinu i po dana u Turskoj nakon što je pobegao iz svog rodnog grada iz Sirije.

Njegov sin Muhanad Abdul Mohsen rekao je za arapske medije da je njegov otac u naručju nosio svog mlađeg sina Zaida od 7 godina.Od trenutka kada je prepoznao svog oca na snimku koji je obišao svet, njegov najstariji sin koji je ostao u Turskoj moli sve ljude da mu pomognu sa bilo kakvim informacijama o njegovom ocu, da li je na sigurnom, da li je dobro...

"On je samo pokušao da pobegne u Evropu u potrazi za sigurnošću", rekao je Muhanad.

Osama Al Mohsen proveo je godinu i po dana u Turskoj, ali zbog teške ekonomske situacije morao je dao proba da ode u Evropu:

"U Turskoj smo zarađivali samo 10 dolara dnevno", rekao je njegov sin.

On je napustio svoj rodni grad Der Ezur zbog rata, režima i Isis-a. Pre rata u Siriji bio je uspešan fudbalski trener "drim tima", tačnije kluba al Fotuva SC koji je igrao u sirijskoj premijer ligi.

Al Mohsen je je bio proglašen za "ranog revolucionara" i bio je zatočen i mučen od strane režima Asada.Na kraju intervjua, sin je novinarki postavio samo jedno pitanje vezano za snimak na kom je video svog oca kako pada na zemlju zbog mađarske snimateljke:

"Da li ta žena uopšte ima srce?"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track