SAD: Oko 200 pripadnika ruske mornarice kod Latakije u Siriji
Foto: Rojters

Vojna baza

SAD: Oko 200 pripadnika ruske mornarice kod Latakije u Siriji

Planeta -
Američki predsednik Barak Obama je nešto ranije izjavio da odluka Rusije da Siriji uputi vojno osoblje i opremu predstavlja strategiju koja je osuđena na propast

VAŠINGTON - SAD veruju da je oko 200 pripadnika ruskih mornaričkih snaga stacionirano u vazduhoplovnoj bazi u blizni sirijskog grada Latakije, uporišta predsednika Bašara al Asada, saopštili su danas američki zvaničnici.

Neimenovani zvaničnici su naveli da se poslednjih dana broj ruskih snaga povećao. Jedan od tih zvaničnika smatra da je vecina ruskih snaga angažovana na "pripremama vazduhoplovne baze za buduće korišćenje", preneo je Rojters.

Američki predsednik Barak Obama je nešto ranije izjavio da odluka Rusije da Siriji uputi vojno osoblje i opremu predstavlja strategiju koja je "osuđena na propast".

"Smatram da je strategija koju sprovode velika greška", naveo je Obama, dodajući da bi Moskva "trebalo da počne da bude malo pametnija".

Obama je ocenio da to pokazuje da je sirijski predsednik Asad zabrinut i da se zato obraća ruskim savetnicima za pomoć.

SAD će poručiti Rusiji da je njihova podrška Asadu "osuđena na propast", kazao je Obama na sastanku sa pripadnicima američke vojne službe, povodom obeležavanja godišnjice terorističkih napada na Njujork i Vašington.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track