SMRT SIRIJSKOG DEČAKA (3): Ajlanov otac živeo i radio u Turskoj
Foto: Profimedia

Svedoci o životu kurdija

SMRT SIRIJSKOG DEČAKA (3): Ajlanov otac živeo i radio u Turskoj

Planeta -
To su otkrili njegovi poznanici, tvrdeći da mu je na početku bilo veoma teško i da je spavao na ulici, ali da se vremenom sredio i čak počeo dobro da zarađuje

ISTANBUL - Poznanici Sirijca Abdulaha Kurdija, čiji se sin Ajlan Kurdi (3) - simbol stradanja izbeglica - utopio kod Bodruma zajedno sa majkom Rehan i starijim bratom Galipom (5), živeo je od 2012. u Istanbulu. To su otkrili njegovi poznanici, tvrdeći da mu je na početku bilo veoma teško i da je spavao na ulici, ali da se vremenom sredio i čak počeo dobro da zarađuje.

Oni su zbog toga medijima otkrili da im nije jasno zbog čega je početkom septembra odlučio da krene na rizičan put ka Grčkoj sa svojom porodicom i tako doveo do toga da svi oni stradaju.

- Još od 2012. je razmišljao da krene u centralnu Evropu, ali je govorio da je to mnogo opasan put i da nikad ne bi doveo u opasnost decu i ženu.

Kada je vremenom uspeo da zaradi i čak kupio i kuću, svi smo bili srećni zbog njega. To je bila jedna zadovoljna i lepa porodica - ispričao neimenovani Kurdijev komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track