(VIDEO) SA MEDVEDOM NA GLASANJE: Ovako izgledaju izbori u ruskim zabitima
Foto: Yt

Jeli glasačke listiće, držali taoce

(VIDEO) SA MEDVEDOM NA GLASANJE: Ovako izgledaju izbori u ruskim zabitima

Planeta -
Širom Rusije održali su se više nego zanimljivi izbori koji nisu nikoga ostavili ravnodušnim

U nedelju su širom Rusije održani lokalni izbori, a tamošnji mediji puni su brojnih reportaža o bizarnim prizorima koji su stizali sa birališta. Bilo je tu svega - nasilja, talačkih kriza, opasnih kućnih ljubimaca, divljih životinja....

Svakako najčudniji događaj dogodio se u regiji Lenjingrad kraj Sankt Petersburga gde je jedan glasač stigao na biralište sa - medvedom. Ljudi su u prvi mah bili preplašeni, ali vrlo brzo su shvatili da je meda izrazito prijateljski nastrojen. Na kraju su ga čak i volonteri unutar birališta častili slatkišima. Još jedan slučaj "medveda na biralištu" zabeležen je u regiji Omsk u jugozapadnoj Rusiji. Međutim, ovaj nije bio na lancu, bezbrižno je hodao ulicama Sedelnikova i nakratko izazvao paniku među glasačima.

U jednom gradu čovek je uzeo dva glasačka listića i, iz nekog razloga, jednog je odlučio da pojede. Izborni posmatrači su odmah pritrčali u pomoć i dali mu malo vode.

Bilo je i drugih problema u gradu Kostroma nakon što su glasače policajci zarobili i nekoliko sati držali unutar birališta. Razlog je navodno bila pucnjava na putu, ali opozicija smatra da je talačka kriza bila deo "izborne prevare".Jedna od retkih pozitivnih priča stigla je s dalekog istoka zemlje, tačnije iz grada Blagoveščenska, gde je svaki glasač na poklon dobio - lubenicu!

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track