KIŠA POMAŽE VATROGASCIMA: U požarima u Kaliforniji pronađena tri izgorela tela
Foto: AP

Stihija

KIŠA POMAŽE VATROGASCIMA: U požarima u Kaliforniji pronađena tri izgorela tela

Planeta -
Od prošlog vikenda progutano je više od 800 kuća i poslovnih prostora, a iz ugroženih regija je evakuisano više od 23.000 ljudi

KALIFORNIJA - Vatrogascima u gašenju požara koji već nekoliko dana gutaju velike površine u Kaliforniji znatno je pomogla kiša, a pronađena su tela tri izgorele osobe.

Požar zbog kojeg je hiljade ljudi evakuisano u većoj meri je stavljen pod kontolu na nekoliko mesta, a nadležne ekipe na spaljenim površinama vrše uviđaj i sabiraju štetu koju je nanela vatrena stihija.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izgorelo telo 66-godišnjeg muškaraca koji je odbio da se evakuiše. U neposrednoj blizini pronađeno je telo još jednog muškarca, čiji identitet nije poznat. Ranije je u brdovitim predelima u mestu Kob pronađeno telo 72-godišnje žene.

Postoji bojazan da bi broj smrtno stradalih mogao rasti. Šerif u Lejk Kauntiju, Brajan Martin, izjavio je da je policija dobila spisak nestalih odoba i da pretražuju područje.

Požari u Kaliforniji su od prošlog vikenda progutali više od 800 kuća i poslovnih prostora. Iz ugroženih regija je evakuisano više od 23.000 ljudi.

Prema poslednjim informacijama, vatrogasne ekipe su uz pomoć kišovitog vremena u poslednjim satima napravile veliki napredak u stavljanju požara pod kontrolu. Požar u Lejku je do sada stavljen pod kontrolu 30 posto, dok je požar u regijama Amador i Kalaveres ugašen na 45 posto površine, a najveći uspeh vatrogasci su zabeležili ugasivši 67 posto požara u regiji Fresno.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track