TRAMPOVA DO SADA NAJŽEŠĆA PRETNJA: Putin se više neće šaliti sa američkom vojskom!
Foto: Damir Dervišagić

Preti Rusiji i Iranu

TRAMPOVA DO SADA NAJŽEŠĆA PRETNJA: Putin se više neće šaliti sa američkom vojskom!

Planeta -
Donald Tramp najavljuje da će kad dođe na vlast SAD morati da vrate vojnu moć i da će američke oružane snage ponovno postati velike i jake

SAN PEDRO - Američki milijarder Donald Tramp, jedan od glavnih kandidata Republikanske stranke za predsedničke izbore, poručuje da se niko neće šaliti sa američkom vojskom kada on dođe na vlast, kao što to sada čini ruski lider Vladimir Putin.

Tramp najavljuje da će SAD morati da vrate vojnu moć i da će američke oružane snage ponovno postati velike i jake.

"Biću predsednik koga će Vladimir Putin i Iran poštovati" - poručio je Tramp na skupu u San Pedru, oštro kritikujući sporazum o nuklearnom programu sa Iranom.

"U američku politiku vratila se sila koja se nekad zvala "tiha većina". Ali ona više nije tako tiha, ona je zabrinuta zbog onog što se u zemlji događa. Obećavam vam da će Amerika ponovo biti velika država" - navodi Tramp.

Ankete pokazuju da Tramp vodi u trci republikanskih predsedničkih kandidata.

U tome mu pomažu skandalozne izjave, poput onih protiv američkih građana latino porekla, i bizarne šale na račun svojih protivkandidata.

Prije početka kampanje verovalo se da bi Džeb Buš, nekadašnji guverner Kalifornije, mogao da nastavi "dinastiju" Bušovih u Bijeloj kući, ali on je daleko iza Trampa po popularnosti kod republikanskih birača - navode američki mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track