UŽIVO SA SLOVENAČKE GRANICE: I dalje stotine izbeglica čeka prolaz
Foto: Reuters

Izbeglička kriza

UŽIVO SA SLOVENAČKE GRANICE: I dalje stotine izbeglica čeka prolaz

Planeta -
Na slovenačko-hrvatskoj granici ogroman broj migranata i dalje čeka da pređe, a situaciju možete pratiti uživo na internetu

BREŽICE - Situacija na granici Slovenije sa Hrvatskom je mirna, mada nekoliko stotina izbeglica na dva granicna prelaza u blizini grada Brežice još čeka da uđu u Sloveniju, javila je jutros novinska agencija STA.

Portparolka slovenačke policije Alenka Drenik rekla je da nije bilo većih pomeranja tokom noći, pošto je skoro 1.000 izbeglica juče primljeno u Sloveniju.

Izbeglice su otpremnjene iz prihvatnog centra u Brežicama u nekoliko smeštajnih centara u severoistočnoj Sloveniji, uključujući Maribor i Lenart, pa je prihvatni centar u Brežica trenutno prazan, navela je Drenik.

Preko 2.000 izbeglica su do sada propušteni na slovenčku stranu granice sa Hrvatskom ili su uhvaćeni posle ilegalnog prelaska granice, a pošto su napustili raniji smeštaj u takvim centrima u Hrvatskoj.

Prema zvaničnim podacima, oko 400 izbeglica i dalje čeka da pređu na Obrežju i Rigoncu, iako će, verovatno, njihov broj biti nešto veći pošto su se neke izbeglice vratile u Hrvatsku da prespavaju noć.

Očekuje se da će mnogi od onih koji su sada u prihvatnim centrima u Sloveniji, pokušati da nastave svoj put ka granici sa Austrijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track