OTELI JE ŠPIJUNI? Nestalu devojku iz Severne Koreje traže već četiri godine
Foto: Printscreen/YouTube

Misteriozno

OTELI JE ŠPIJUNI? Nestalu devojku iz Severne Koreje traže već četiri godine

Planeta -
Njene kolege iz restorana u kojem je radila tvrde da bi mušterije sa kojima se sprijateljila mogle imati veze sa njenom otmicom

PJONGJANG - Mun Su Gjong je iz Severne Koreje otišla u Kambodžu da radi kao konobarica u restoranu. Roditeljima je javila da se uskoro vraća kući i da će početi da studira, a onda je misteriozno nestala. Od tada su prošle četiri godine...

Mun Su Gjong nestala je 2011. godine. Tada je imala 20 godina. Devojka je otišla u Kambodžu, gde je dobila posao u restoranu čiji je vlasnik država Severna Koreja. Takvi su restorani važni za državu koja je zbog sankcija odsečena od međunarodnih ekonomija. Konobarice u tim restoranima moraju biti lepe i znati da pevaju i plešu, a moraju biti i odane.

Roditelji nestale devojke mole medije za pomoć, Foto: Printscreen/YouTube
Roditelji nestale devojke mole medije za pomoć, Foto: Printscreen/YouTube

Nakon što je neko vreme radila u restoranu, Mun je roditeljima poslala pismo u kojem im je javila da se uskoro vraća kući i da će početi studije. To je bio njihov poslednji kontakt. Nakon toga devojka je nestala.

Njene kolege iz restorana tvrde da bi mušterije sa kojima se Mun sprijateljila mogle imati veze sa njenom otmicom. Svedoci su rekli da su videli muškarce kako uvlače Mun u automobil i odvoze je. Bivši menadžer restorana tvrdi da su ti muškarci bili južnokorejski špijuni, što je Južna Koreja demantovala.

Njena porodica se obratila međunarodnim medijima i nadaju se da će uspeti da pronađu ćerku, piše Si En En.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track