(FOTO) VASKRSLA POSLE 31 GODINU: Žena pozvala policiju zbog provale a onda priznala ko je!
Foto: Printscreen Youtube

Misteriozan nestanak u Nemačkoj

(FOTO) VASKRSLA POSLE 31 GODINU: Žena pozvala policiju zbog provale a onda priznala ko je!

Planeta -
Petra Pašitka adašnja dvadesetčetvorogodišnja studentkinja proglašena je mrtvom 1989. godine a onda se desilo čudo

DIZELDORF - Petra Pašitka nestala je 26. jula 1984. godine u Braunšvajgu u Nemačkoj. Tada je bila stara 24 godine. Jedan, tada već osuđeni ubica tada je priznao da je ubio i Petru. Međutim ona je posle 31 godine vaskrsla. Naime Petra (55) nije mrtva.

Tadašnja studentkinja Petra na dan nestanka išla je autobusom iz Braunšvajga svojim roditeljima u Folsburg. Nameravala je da ostane dve nedelje kako bi na miru uradila diplomski rad iz informatike. Petrini roditelji su planirali da odu na odmor pa je Petra trebala da ostane sama i piše diplomski, ali i da se brinuti o mlađem bratu Karstenu.

Otišla je kod zubara i kod njejga bila između 14 i 15 sati, a zubar joj je zakazao da opet dođe za dve nedelje. Popodne je krenula na autobusku stanicu, mada nema dokaza da je ušla u autobus. Od tada joj se gubi svaki tragi smatrana je nestalom.

Lična dokumenta Petre
Lična dokumenta Petre

Kako je godinu dana ranije u blizini autobuske stanice u Folsburgu ubijena devojčica (14), policija je posumnjala da je ubica opet napao. Krajem marta 1985. godine uhapšen Ginter K. stolarski šegrt koji je tada imao 19 godina. On je priznao da je ubio devojčicu (14) i osuđen je na osam godina zatvora. Dve godine kasnije priznao je da je ubio i Petru, ali je kasnije taj iskaz povukao. Godine 1989. Petra P. je proglašena mrtvom.

Međutim pre dve nedelje ona je nazvala je policiju i prijavila provalu u stan. Kada su došli na uviđaj ostali su u šoku jer im je Petra ispričala ko je ona zapravo. Policija veruje da je to zaista Petra Pašitka jer zna informacije i detalje koje je samo "nestala" mogla da zna, a kod sebe je imala i svoju staru ličnu kartu.

Ona sada živi kao gospođa Šnajder u Dizeldorfu. Zašto je odlučila da nestane i dalje je ostalo njena tajna, piše Bild. Policiji o tome navodno nije htela ništa da kaže i čak je rekla da ne želi ima bilo kakve veze sa svojom porodicom.

(Bild)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track