Najnovije vesti

GREŠKOM UBILI 28 SVATOVA: Bombardovali ih iz aviona
Foto: Reuters

Strašna tragedija

GREŠKOM UBILI 28 SVATOVA: Bombardovali ih iz aviona

Planeta
Avijacija gađala neutralnu oblast između Afrike i Arabijskog poluostrva

SANA - Najmanje 28 osoba je poginulo a nekoliko desetina je ranjeno danas u dva vazdušna napada koalicije međunarodnih snaga predvođene Saudijskom Arabijom, javio je AP, pozivajući se na izvore u jemenskim snagama bezbednosti.

Prema tim zvaničnicima koji su, kako navodi američka agencija, neutralni u konfliktu koji deli Jemen, bombardovani su svatovi u jednom selu Al-Vahga nedaleko od moreuza Bab el Mandeb, koji deli Afriku i Arabijsko poluostrvo. Jedan viši vladin zvaničnik rekao je da su napadi bili "greška".

U Jemenu se nastavlja oružani sukob u kom s jedne strane učestvuju šitski pobunjenici - "husiti" iz pokreta "Ansar Ala", i deo vojske lojalan bivšem predsedniku Aliju Abduli Salehu, a s druge vojska prognanog aktuelnog predsednika Abdrabua Mansura Hadija. Uz podršku SAD, koalicija arapskih zemalja sa Saudijskom Arabijom na čelu, na Hadijevoj je strani i od 26. marta bombarduje oblasti Jemena, koje kontrolišu "husiti".

U konfliktu je, prema podacima UN, poginulo najmanje 2.100 civila. Američka novinska agencija navodi da zvaničnici govore anonimno, jer nisu ovlašćeni da govore za medije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...