GREŠKOM UBILI 28 SVATOVA: Bombardovali ih iz aviona
Foto: Reuters

Strašna tragedija

GREŠKOM UBILI 28 SVATOVA: Bombardovali ih iz aviona

Planeta -
Avijacija gađala neutralnu oblast između Afrike i Arabijskog poluostrva

SANA - Najmanje 28 osoba je poginulo a nekoliko desetina je ranjeno danas u dva vazdušna napada koalicije međunarodnih snaga predvođene Saudijskom Arabijom, javio je AP, pozivajući se na izvore u jemenskim snagama bezbednosti.

Prema tim zvaničnicima koji su, kako navodi američka agencija, neutralni u konfliktu koji deli Jemen, bombardovani su svatovi u jednom selu Al-Vahga nedaleko od moreuza Bab el Mandeb, koji deli Afriku i Arabijsko poluostrvo. Jedan viši vladin zvaničnik rekao je da su napadi bili "greška".

U Jemenu se nastavlja oružani sukob u kom s jedne strane učestvuju šitski pobunjenici - "husiti" iz pokreta "Ansar Ala", i deo vojske lojalan bivšem predsedniku Aliju Abduli Salehu, a s druge vojska prognanog aktuelnog predsednika Abdrabua Mansura Hadija. Uz podršku SAD, koalicija arapskih zemalja sa Saudijskom Arabijom na čelu, na Hadijevoj je strani i od 26. marta bombarduje oblasti Jemena, koje kontrolišu "husiti".

U konfliktu je, prema podacima UN, poginulo najmanje 2.100 civila. Američka novinska agencija navodi da zvaničnici govore anonimno, jer nisu ovlašćeni da govore za medije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track