Angela Merkel mogla bi da dođe na čelo Ujedinjenih nacija!
Foto: Rojter

Nemački Bild

Angela Merkel mogla bi da dođe na čelo Ujedinjenih nacija!

Planeta -
Onaj ko je jednom igrao u vrhunskoj ligi svetske politike, ne treba da pređe na lošiji posao, navodi najtiražniji evropski tabloid

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel bi po isteku trećeg mandata mogla da dođe na čelo Ujedinjenih nacija, piše nemački list "Bild" navodeći da su sve češće glasine kako bi ta najmoćnija žena sveta mogla početkom 2017. godine da nasledi Ban Ki Muna na mestu generalnog sekretara UN.

"Onaj ko je jednom igrao u vrhunskoj ligi svetske politike, ne treba da pređe na lošiji posao, a iznad berlinskog kancelarskog kabineta nema puno toga - osim možda 'svetske vlade' na Ist Riveru u Njujorku", navodi najtiražniji evropski tabloid. Čini se, kako se objašnjava, i da bi to bila baš zgodna prilika za Merkelovu - dok joj kod kuće popularnost opada, ona je u Njujorku "u svom elementu".To se, dodaje list, videlo ovih dana tokom Generalne skupštine UN gde je slavljena kao "najmoćija žena na svetu". I šansa se ukazuje budući da mandat aktuelnom generalnom sekretaru Ban Ki Munu ističe 31. decembra 2016. godine, a sve je izvesnije da će ga naslediti žena. Sama Angela Merkel uglavnom ne komentariše ovakve spekulacije osim što često ističe da želi da održi obećanje dato građanima Nemačke da će ispuniti ceo mandat koji ističe na jesen 2017. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track