PENTAGON TRAŽI OD RUSIJE: Gađajte samo džihadiste u Siriji
Foto: Profimedia

Vazdušni napadi

PENTAGON TRAŽI OD RUSIJE: Gađajte samo džihadiste u Siriji

Planeta -
Važno je da Rusija bude uključena samo u aktivnosti protiv Islamske države,a ne protiv Asadovih protivnika, istakao je američki državni sekretar Džon Keri

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo odbrane zatražilo je kasno sinoć od Rusije da tokom vazdušnih napada u Siriji gađa samo položaje Islamske države, a ne sirijske pobunjenike i protivnike režima sirijskog predsednika Bašara el Asada, saopštila je američka administracija.

"Važno je da Rusija bude uključena samo u aktivnosti protiv Islamske države i nikog drugog. To smo jasno stavili do znanja", izjavio je američki državni sekretar Džon Keri. Ruska vojska je sprovela u četvrtak nove vazdušne napade na pet položaja Islamke države u Siriji.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general Igor Konašenkov izjavio je da su ruski avioni gađali položaje džihadista u provincijama Hama i Idleb tokom osam letova. To je treći ruski vazdušni napad u Siriji. Prvi se dogodio u sredu, a drugi tokom noći između srede i četvrtka.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i Keri dogovorili su se da ministarstva odbrane dve zemlje budu na vezi, kako bi se izbegli konflikti na nebu Sirije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja