(VIDEO) MAČEVI KALIFATA ĆE STIĆI DO VAS: Dečak džihadista (10) preti Obami da će ga ubiti
Foto: Youtube/Printscreen

Sa granatom u ruci

(VIDEO) MAČEVI KALIFATA ĆE STIĆI DO VAS: Dečak džihadista (10) preti Obami da će ga ubiti

Planeta -
Mladi ekstremista je rekao da je američki predsednik pas Rima u smislu sluga Vatikana, osvrnuvši se na američke intervencije u Siriji i Iraku

VAŠINGTON - Desetogodišnje dete obučeno u uniformu i u pretećem borbenom stavu, naoružano raketnom granatom zapretilo je da će ubiti američkog predsednika Baraka Obama u najnovijem video spotu koje je objavila Islamska država preneli su američki mediji.

"Probudite se iz sna i platite džizjah (verski porez) u pokoravanju pre nego što mačevi kalifata stignu do vas i odseku vašu poganu glavu", navelo je desetogodišnje dete obučeno u vojnu uniformu u borbenom stavu, raširenih nogu sa jednim podignutim prstom na desnoj ruci i granatom u drugoj.

Dečak je rekao da je Obama "pas Rima" u smislu sluga Vatikana, osvrnuvši se na američke intervencije u Siriji i Iraku.

"Ukoliko mislite da će vaši vojnici ući u zemlju kalifata i zagaditi je svojim đubretom, onda sanjate", naveo je jedan od takozvanih "mladunaca kalifata" u spotu. Video spot se završava sekvencom u kojoj se vidi motorni čamac koji se kreće preko vode, pa je ostalo nejasno da li je poruka IS da džihadisti prelaze okean, ili mogućnost da se ekstremisti infiltriraju u Evropu, među talasom izbeglica koji beže iz Sirije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track