NE KLANJA SE NIKOME: Džeremi Korbin odbio da se sastane sa kraljicom
Foto: Profimedia

Neuobičajeno

NE KLANJA SE NIKOME: Džeremi Korbin odbio da se sastane sa kraljicom

Planeta -
Iako svi ističu da je novi šef Laburista zakleti antimonarhista, sam Korbin je rako da ne može da se vidi sa Elizabetom II jer je previše zauzet

LONDON- Šef Laburističke partije Džeremi Korbin odbio je ponudu da se sretne sa kraljicom Elizabetom II tokom Krunskog saveta. On je rekao da nije u mogućnosti da se sretne sa kraljicom jer ima mnogo privatnih obaveza.Ova odluka sugeriše da Korbin ne želi da prati konvencije i da ne želi da se klanja monarhu. Ranije je Korbin naglasio da nije siguran da uopšte želi da bude deo tih ceremonija.

Krunski savet je ceremoniajlno telo sačinjeno od oko 600 članova, monarhovih najvernijih savetnika, koji se sastaju poprilično retko. Svako ko prisustvuje Savetu dužan je da klekne pred kraljicom i poljubi joj ruku. Korbinovi protivnici ubeđeni su da je on odbio da prisustvuje Savetu jer ima antimoharhistička ubeđenja, i jer generalno ne voli kraljicu Elizabetu II. Džeremi Korbin je nekoliko puta isticao svoj animozitet prema britanskoj kraljevskoj porodici. On je zakleti antimonarhista, pa je tako jednom prilikom pokrenuo peticiju koja je od Tonija Blera tražila da izbaci kraljevsku porodicu iz Bakingemske palate i preseli je u “skromniju kuću". Mnogi ističu i da je tokom govora nakon smrti kraljice majke 2002. godine nosio je jarkocrveni džemper.

(The Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track