(VIDEO) IRAČANI: Pronašli smo američke padobrane kod džihadista
Foto: AP

Otkriće

(VIDEO) IRAČANI: Pronašli smo američke padobrane kod džihadista

Planeta -
Nalazimo se na naftnim poljima Bajdži. Ko još ovo nije video? Svi ste ovo videli, navodi muškarac koji pokazuje kamermanu padobrane i kutije

BAGDAD - Na internetu je objavljen snimak na kom su prikazani, navodno, američki padobrani i kutije sa opremom, pronađeni na pozicijama Islamske države u Iraku.

Snimak je na Tviteru objavio novinar Hader el Hoj. Padobrane i kutije na videu pokazuje grupa Iračana."Pogledajte, snimite i ovo. To su američki padobrani. Nalazimo se na naftnim poljima Bajdži. Ko još ovo nije video? Svi ste ovo videli", navodi muškarac koji pokazuje kamermanu padobrane i kutije.

Centralna komanda Oružanih snaga SAD saopštila je 22. septembra da je nova grupa od 70 umerenih sirijskih opozicionara, koje je Amerika obučila, ušla na teritoriju Sirije iz Turske. Već sledeći dan je objavljeno da su se pobunjenici predali militantima lokalne ćelije Al Kaide odmah nakon prelaska granice.

Predstavnik Nusra fronta saopštio je da je komandant Tridesete divizije, koja je prošla američku obuku, izjavio je da je prevario američke vojnike jer mu je trebalo oružje.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track