PRE PABLA ESKOBARA POSTOJALA JE ONA: Grizelda Blanko je bila najstrašniji narko bos svih vremena!
Foto: Allday

Ubijena u 69. godini!

PRE PABLA ESKOBARA POSTOJALA JE ONA: Grizelda Blanko je bila najstrašniji narko bos svih vremena!

Planeta -
Njenoj okrutnusti i vladavini jedini rival mogao je da bude Pablo Eskobar koji je pratio njene stope. Dok je Eskobar još uvek krao automobile u Medelinu, Grizelda je izgradila kokainsku imperiju u Njujorku

Grizelda Blanko bila je jedna od najozloglašenijih kolumbijskih narko bosova tokom 1970-ih i 1980-ih godina. Njenoj okrutnusti i vladavini jedini rival mogao je da bude Pablo Eskobar koji je pratio njene stope. Dok je Eskobar još uvek krao automobile u Medelinu, Grizelda je izgradila kokainsku imperiju u Njujorku. Sa nadimkom "kuma kokaina"njena užasna okrutnost bila je gotovo bez premca, ako joj je neko dugovao novac, bio je ubijen, ako vam ona duguje novac, ubiće vas, ako ste je uvredili na bilo koji način, ubiće vas. Ukupan broj ubistava koji stoje iza Grizelde još uvek je nepoznat, ali procenjuje se da je bilo negde između 40 i 200 ljudi.

Grizelda Blanko rođena je u Kartageni, Kolumbija. Kada je imala tri godine preselila se sa majkom u loš komšiluk u Medelin, isti grad u kom je odrastao i zloglasni Pablo Eskobar.

I pre tinejdžerskih dana, Grizelda je postala vešt džeparoš i sa 14 godina pobegla je od kuće zbog njene nasilne majke. Siromašna i sama, Grizelda je počela da se bavi prostitucijom kako bi preživela. Ona nije igrala ulogu nesrećne žrtve okolnosti, bila je zla i preživela je. Navodno, kada je imala samo 11 godina, ona je kidnapovala dečake iz bogatog komšiluka i tražila otkupninu. Kada porodica nije uspela da plati, Grizelda je ubijala dečaka.Grizelda je odrasla u vreme vrlo nasilne Kolumbije, tako da je krv i ubistvo nešto na šta je ona navikla.

Dok je još uvek bila devojčica i radila kao prostitutka, Grizelda je upoznala svog prvog muža Karlosa Trujilja, poznatog uličnog varalicu i falsifikatora. Pažljivo je gledala i radila sa mužem i naučila je osnove za vođenje kriminalne organizacije.

SIN ESKOBARA OTKRIVA: Bio je brižan otac! Jednom je zapalio 2 miliona dolara samo da bi nas zagrejao

Par je imao troje dece, a razveli su se krajem 1960-ih. Kao i ostatak njenih budućih muževa (tri), Grizelda je naložila Karlosovo ubistvo nekoliko godina nakon razvoda pa je i dobila ime "crna udovica", koj eje bilo samo jedno od njenih nadimaka.

U ranim 70-im godinama, Grizelda je upoznala svog drugog muža, dilera kokaina i trgovca ljudima, Alberta Brava. Zajedno su postali glavni igrači u kolumbijskoj trgovini kokainom, a uštedela je i dovoljno novca da se presele u Kvins, Njujork. Jednom kad je stigla u Njujork, njen biznis sa kokainom je procvetao pre svega zbog njihovih kontakata sa dobavljačima u Kolumbiji, koja je bila tada prestonica droge.

Grizelda je bila sjajna u smišljanju kreativnih načina kako da se prokrijumčari kokain u SAD. U Kolumbiji, Grizelda je otvorila prodavnicu donjeg veša koji je imao posebne pregrade u kojima se krijumčario kokain. Mnogi krijumčari koji su ulazili u SAD, nosili su upravo taj donji veš.

Do sredine 70-ih godina, Grizelda i njen suprug Alberto zarađivali su milione dolara, ali njihov novoosmišljeni uspeh nije prošao neprimećeno - federalni agenti počelu sa pažljivo da ih prate. Kao rezultat, Grizelda je optužena od strane velike federalne porote, međutim, njen muž je uspeo da pobegne nazad u Kolumbiju pre nego što su uspeli da ga uhvate.

USPON I PAD NAJOPASNIJE ŽENE MEKSIČKOG KARTELA: Dečko se plašio njene brutalnosti i prijavio je!Nekako, Grizelda je uspela da se uvuče u Kolumbiju pre njenog suđenja. Besna, ubila je Alberta na parkingu jednog noćnog kluba, a potom je ubila i njegove pristalice. Pobegla je sa jednom prostrelnom ranom i potpuno se izlečila.

Ona je sebe osigurala kao glavnom narko bosa koga se svi plaše.

Grizelda se neće držati dalje od SAD dugo, u kasnim 70-im godinama se vratila, ali ovoga puta u Majami. Ona je postala "kuma kokaina". Tokom svog vremena u Majamiju, ona je orkestrirala jednu od najkrvavijih era u istoriji Majamija "Kokainski ratovi".

Pod njenom brutalnom vladavinom, Majami je postao prestonica ubistava u SAD. Ona je čak osmislila i omiljeni metod ubistava za mnoge narko bosove - "Ubica na motoru", gde dvojica naoružanih ljudi na motoru ubijaju metu i odvoze dalje.Izrešetani leševi množili su se u mrtvačnici Majamija, a u jednom trenutku medicinski stručnjak morao je da iznajmi hladnjaču od lokalnog "Burger Kinga" kako bi imao gde da stavi leševe koji su stalno stizali.Na nejnom vrhu, kažu, da je zarađivala oko 80. miliona dolara mesečno!

Grizeldine brutalne taktike zaradile su joj mnogo neprijatelja i 1984. godine ona je većinu svog vremena provodila zaključana u svojoj vili u Majamiju iz straha da neprijatelji žele osvetu. Dok je bila u Majamiju, bilo je 6 pokušaja njenog ubistva, ali je ona preživela svaki od njih.

Grizelda je na kraju pobegla u Južnu Kaliforniju, gde je konačno uhapšena na osnovu optužbi za drogu još iz vremena dok je bila u Njujorku. Ona je bila 13 godina u zatvoru u Kaliforniji.

U međuvremenu, narednik Al Singlton i njegov tim iz Majamija utrkivali su se ko će da izgradi slučaj ubistva protiv Grizelde. Mislili su da su pronašli sve dokaze koji su im potrebni, ali im je bio potreban Horge "Rivi" Ajala, Grizeldin omiljeni ubica, međutim slučaj se brzo raspao zbog neprijatnog seksualnog skandala.

Umesto suočavanja sa smrtnom kaznom, Grizelda je imala smanjenje zatvorske kazne u Floridi, a zatim je izručena u Kolumbiju.

"Kuma kokaina" nije mogla da sedi mirno i čeka kako njenu budućnost određuje američka vlada. Dok je bila u zatvoru, Grizelda je razradila plan da se kidnapuje Džon Kenedi Mlađi i da ga drže kao taoca u zamenu za njeno puštanje na slobodu. Njen plan je "iscurio" i došao do FBI, a njen tadašnji dečko i Grizelda morali su da odsluže svoju zatvorsku kaznu od 20 godina.

Kada se Grizelda konačno vratila u Kolumbiju 2004. godine, ona se odrekla svog kriminalnog života, ali je idalje imala toliko novca i imovine od njenih davnih dana kao "kuma kokaina". Kupila je kuću u dobrom komšiluku i živela je relativno miran život, sve do septembra 2012. godine, kada je u 69. godini, ona ubijena u atentatu motorom, metodom koji je ona izmislila, ispred mesare. To je bila poetska pravda, najblaže rečeno. Uprkos godinama daleko od kriminala, Grizelda je uvek imala mnogo neprijatelja.Ona je sahranjena na istom groblju kao Pablo Eskobar.

Allday

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja