BRITANCI SE UPLAŠILI: Nije tačno da će naši avioni napadati ruske
Foto: AP

Demanti

BRITANCI SE UPLAŠILI: Nije tačno da će naši avioni napadati ruske

Planeta -
Engleski list objavio da će njihovi avioni ubuduće biti naoružani raketama vazduh-vazduh, kako bi se branili od eventualnih ruskih napada

Britanska vojska tvrdi da nema istine u izveštaju "Dejli star sandeja" da je pilotima zemalja NATO, uključujući i britanske, koji lete na višenamenskim lovcima "tornado", dozvoljeno da napadaju ruske vojne avione u vazdušnom prostoru Iraka, ukoliko njihovi životi budu dovedeni u pitanje, piše "Russia Today".

Naime, engleski list je objavio da će njihovi avioni koji učestvuju u napadima na Islamsku državu u Siriji, biti ubuduće naoružani raketama vazduh-vazduh, kako bi se branili od eventualnih ruskih napada.

"Dejli star sandej" je objavio da bi piloti prvo trebalo da izbegnu ovakvu situaciju zaobilazeći vazdušni prostor u kojem deluju ruske snage.

- Ali ako je pilot pod vatrom ili veruje da će biti pod napadom, onda može da se brani - rekao je neimenovani izvor lista, koji je dodao da "niko ne zna šta će Rusi sledeće da urade".

Inače, ruska ambasada u Velikoj Britaniji zatražila je objašnjenje zbog natpisa ovog lista i izrazila zabrinutost "hipoteze potencijalnog sukoba aviona Velike Britanije i Rusije na nebu iznad Iraka".

(Russia Today)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track