(VIDEO) EKSPERIMENT: Rusi razorili avion kako bi dokazali da nisu krivi za pad MH17
Foto: Youtube/Printscreen

Malezijska misterija

(VIDEO) EKSPERIMENT: Rusi razorili avion kako bi dokazali da nisu krivi za pad MH17

Planeta -
Ruski proizvođač oružja Almaz-Antey odlučno opovrgava kako je avion oboren njihovom bojnom glavom te su rešili da to pokažu na starom džambo džetu

Nakon što su rezultati holandske istrage pokazali kako je malezijski putnički avion na letu MH17 oboren ruskim projektilom BUK ispaljenim s teritorije koja je tad bila pod kontrolom proruskih separatista, službena Moskva se ogradila i tvrdi kako je krivac Ukrajina.

Ruski proizvođač oružja "Almaz-Antey" odlučno opovrgava kako je avion oboren njihovom BUK bojnom glavom.Kako bi to dokazali, odlučili su da unište "penzionisani" džambo džet, a u eksperimentu se koristili upravo BUK-ovu bojevu glavu. Tvrde da su rezultati tog poteza dokazali da je raketa koja je srušila avion bila starijeg tipa kakvu Rusi više ne koriste.

"Rezultati našeg eksperimenta u suprotnosti su sa izveštajem Holandije. Sad je jasno da je raketa koja je korišćena za rušenje aviona Buk 9M38, a ne Buk 9M38M1. Jedino što ne razumemo je zašto su fragmenti 9M38m1 delovi dokaznog materijala", rekao je generalni direktor "Almaz Anteya", Jan Novikov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja