Zaposleni kradu gorivo iz lokomotiva

Zaposleni kradu gorivo iz lokomotiva

Planeta -
Krađa goriva, godišnje vrednosti od 400.000 evra, najčešća je na prugama na granici Bugarske sa Turskom i Grčkom

SOFIJA - Prezaduženo Železničko preduzeće Bugarske (BĐ), žrtva je i sistematske krađe goriva koje odnose sami zaposleni, izjavio je u četvrtak direktor Jedinice za prevoz tereta, Plamen Đurov.

"Istraga krađe goriva je u toku širom zemlje. Zaposleni Železnice treba da budu svesni da ne mogu dalje da kradu. Cilj je da smanjimo rashode", rekao je direktor na konferenciji za štampu u Sofiji. Nenajavljena istraga je počela u sredu uveče i odmah je nađeno 58 litara dizel-goriva u Dupnici, na zapadu Bugarske, u prostoriji za odmor osoblja BĐ, rekao je Đurov.

Istražitelji su u nedelju razbili bandu za preprodaju dizela na bugarsko-turskoj granici, između Svilengrada i Kapikulea. U prostorijama BĐ za osoblje u Svilengradu su našli 90 litara dizela u kanistrima i opremu za ispumpavanje goriva iz lokomotiva. Krađa goriva, godišnje vrednosti od 400.000 evra, najčešća je na prugama na granici Bugarske sa Turskom i Grčkom, rekao je Đurov. Vlada vrši pritisak na BĐ da se obaveže na reformu da bi dobila 240 miliona evra kredita Svetske banke, koji je za sada zamrznut. Privatizacija Jedinice za prevoz tereta čija aktiva se procenjuje na 160 miliona evra, pokrenuta je oktobra 2011. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track