MISTERIOZNA SMRT NA AERODROMU: Novinarka Bi Bi Sija nađena obešena, prijatelji tvrde da je ubijena
Foto: Printscreen/YouTube

Istraga u toku

MISTERIOZNA SMRT NA AERODROMU: Novinarka Bi Bi Sija nađena obešena, prijatelji tvrde da je ubijena

Planeta -
Džeki Saton je putovala iz londonskog Hitroua i sletela u Istanbul, gde je propustila let za irački Erbil, a njeno telo, obešeno u toaletu, kasnije su pronašla trojica ruskih putnika

ISTANBUL - Bivša novinarka BI Bi Sija Džeki Saton pronađena je obešena na istanbulskom aerodromu Ataturk, a njeni prijatelji smatraju da je nemoguće da je izvršila samoubistvo i tvrde da je ubijena.

Džeki Saton je putovala iz londonskog Hitroua i sletela u Istanbul, gde je propustila let za irački Erbil. Lokalni mediji javljaju da je bila uzrujana, jer je morala da kupi novu kartu, a njeno telo, obešeno u toaletu, kasnije su pronašla trojica ruskih putnika.

Sumnje da je Saton počinila samoubistvo izražavaju brojni ljudi koji su je poznavali.

"Najčvršća žena koju ste mogli upoznati, a turska policija kaže da je ona izvršila samoubistvo, jer je zakasnila na let", napisao je njen prijatelj i kolega Kristijan Bleuer na Tviteru.

"Ja nisam za teorije zavere, ali ako Turci kažu da je sigurnosna kamera na Ataturku bila pokvarena, onda je Džeki ubijena." Saton je radila kao direktorka Instituta za izveštavanje u ratu i miru, organizacije koja podržava aktivnosti novinara u kriznim područjima.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track