NETANIJAHU: Za nasilje je kriv Fejsbuk
Foto: AP

Sajber huškanja

NETANIJAHU: Za nasilje je kriv Fejsbuk

Planeta -
Na društvenim mrežama se podstiče na nerede, a teroristi koji su napadali Jevreje postavljali su poruke na Internetu, tvrdi izraelski premijer

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je danas na sastanku sa predstavnicima svoje konzervativne partije Likud da je najnoviji talas palestinskog nasilja rezultat društenih mreža, posebno Fejsbuka.

On je objasnio da su izraelski bezbednosni zvaničnici svesni značajnog uticaja podsticanja na nasilje na društvenim mrežama, jer su teroristi koji su napadali Jevreje u poslednjih nekoliko nedelja postavljali poruke na svoje Fejsbuk naloge.

"Ono što se dešava je kombinacija interneta i islamskog terorizma. Kao da se sreću Osam bin Laden i Mark Zakerberg (osnivač Fejsbuka)", rekao je Netanijahu, kako su preneli izraelski mediji.

On je ocenio da je Izrael u "dugoj borbi", izrazivši uverenje da će ta zemlja pobediti i apelovao na izraelske građane da poštuju zakon i ne uzimaju ga u svoje ruke kao što se desilo sinoć kada su napali emigranta iz Eritreje, misleći dan je palestinski napadač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja